به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی به همراه سردار کاظمینی قائم مقام وزیر در امنیت غذایی در نشستی با حضور مسئولین موسسه شرکت کردند و از بخش های مختلف این موسسه بازدید کردند.
این نشست با حضور دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه و معاونین ایشان، روسای بخش های تحقیقاتی و مدیران در تاریخ ۱۴ دی ماه ۱۴۰۰ برگزار شد.
در این جلسه ابتدا دکتر اسماعیل خانیان گزارشی از عملکرد، دستاورد های تحقیقاتی و فعالیتهای پژوهشی موسسه ارائه داد و افزود، در تصمیم گیری های فعال در علوم دامی در زمینه مستند سازی، برنامه ها و ارزیابی طرحها برای دریافت اعتبار عملکرد خوبی داشتیم ولی در کارهای اجرایی زیاد وارد نشدیم.
ایشان یادآور شد، از اهداف موسسه تمرکز روی مسائل دامداری و پژوهشی بود و در نهایت از فعالیت های پژوهشی به این نتایج رسیده ایم که انتقال دانش به دامدار برای سود بیشتر در کسب و کار می تواند هدف مهمی باشد.
ایشان در ادامه توسعه فناوری، نفوذ دانش در عملکرد دامدار که با فعالیت های روز مزرعه، یاوران تولید و همکاری با ترویج نمود دارد و همچنین افزایش سرمایه گذاری در بخش دامپروری را از جمله اهداف کاربردی موسسه برشمرد.
در این جلسه دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات ضمن سخنانی اظهار داشت: پیوسته یک پرسش را برای موسسه ها مطرح می کنم، اگر موسسه شما نباشد چه اتفاقی در کشور می افتد؟
پاسخ به این پرسش به بسیاری ابهامات پاسخ می دهد.
ایشان در ادامه خواستار احصاء وظایف حاکمیتی از روسای موسسات برای ارائه به وزیر شد و افزود، متدولوژی اجرا را باید تغییر دهیم برای نمونه هرگونه اصلاح نژاد که بخواهیم انجام دهیم باید ذخایر ژنتیکی داشته باشیم و این امر هزینه هایی در بر دارد که باید توجیه کافی برای آن داشته باشیم از سوی دیگر شیوه حفظ وظایف حاکمیتی و انجام آن به بهترین شیوه در اولویت است.
وی یادآور شد، امروز قسمت بزرگی از بودجه صرف حقوق می شود.
دکتر خیام نکویی ضمن بیان این پرسش که چرا با بخش صنعت پیوند ندارید؟ یادآور شد،۸۰درصد فعالیت های دامی در حوزه صنعت در حوزه دام سنگین و صنعتی است در حالیکه راهبرد های موسسه شما در زمینه دام سبک و ارتباط با دامپروران این حوزه می باشد. در حالی که ماموریت اصلی علوم دامی در دام سنگین و حوزه صنعت می باشد. ایشان در ادامه بر اصلاح این راهبرد تاکید کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد، ماموریت اصلی که وزارتخانه انجام می دهد در حوزههای صنعتی است و این ماموریت انجام نشده و کارها به صورت موردی انجام شده است.
ایشان در ادامه به نقش فعال موسسه ها در این راستا تاکید کرد و با تمام مشکلات و کاستی ها و کمبودها، هنگام محاسبه مشاهده میکنیم موسسات نفش قابل قبولی داشته اند.
دکتر خیام نکویی به وجود بخش های علوم دامی در25 استان کشور اشاره کرد و افزود: از این ظرفیت های گسترده استفاده بهینه نشده است و یکی از موضوع های مهمی که در این موسسه باید به آن پرداخته شود خوراک دام است زیرا بیشترین حجم آبی که استحصال می کنیم برای اقلامی مانند یونجه سویا و دیگر اقلام مصرف می شود.
ایشان ضمن اشاره به تجدید نظر در راهبردها تاکید کرد: راهبردها باید در راستای بخش اجرا باشد و دراین مورد بخش اجرا باید به موسسه احساس نیاز کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه بر افزایش دو برابری تعداد شرکت های دانش بنیان تاکید کرد و خواهان استفاده از ظرفیت های فارغ التحصیلان بخش کشاورزی شد.
ایشان یادآور شد موسسه علوم دامی پیوسته از مشکلات اعتباری رنج برده و دراین راستا باید راهبردها تغییر یابد زیرا آقای وزیر و معاونین ایشان پی گیر این مشکلات هستند.
ایشان در پایان اظهار امیدواری کرد در این مجموعه تحولی ایجاد شود تا منشا اثر گردد.
در ادامه این جلسه سردار کاظمینی قائم مقام وزیر در امنیت غذایی ضمن سخنانی اظهار داشت: برداشتن ارز ترجیحی در بهروری دام و طیور موجب انقلاب و دگرگونی می شود و پایه و اساس این دگرگونی در موسسه باید رخ دهد.
متخصصین موسسه می توانند از این فرصت طلایی استفاده کنند و در زمینه های تغذیه، اصلاح نژاد، پرورش، توسعه، هوشمند سازی فعال باشند و ما هم کمک خواهیم کرد.
ایشان یادآور شد در زمینه خوراک دام باید به جایگزین ذرت فکر کنیم و در زمینه شیر گاومیش نیز می توانیم کار کنیم زیرا با وجود دارا بودن زیر ساخت و ظرفیت، بهره وری بالایی در این زمینه ها وجود ندارد.
وی با اشاره به تعداد فراوان مرغداری ها در کشور یادآور شد: با این تعداد مرغداری می توانیم صادرات نیز داشته باشیم همچنین در محصولات لبنی نیز می توان صادرات انجام داد.
کاظمینی با اشاره به تدوین سند امنیت غذایی چندین عامل مهم مانند، پروتئین گوشتی، پروتئین غذایی آبزیان را مربوط به موسسه دانست و تاکید کرد در انقلاب بهروری دام و طیور نقش آفرینی کنید و برای اجرایی شدن این بهروری سندی تهیه کنید با نام: انقلاب بهره وری دام و طیور به تصویب دولت رسید.
در این جلسه دکتر بنابازی معاون پژوهش فناوری و انتقال یافته ها نیز با اشاره به قدمت دیرینه موسسه و تلاش های بی وقفه پژوهشگران در این مجموعه به تعدادی از طرح های فناورانه در حوزه ای مختلف اشاره کرد و افزود: برخی از این دستاوردها در فهرست کالاهای داخلی قرار می گیرند تا معادل خارجی آن اجازه ورود به کشور را نداشته باشد.
ایشان به تولید دستاورد ساخت یک سری خوراک های دام و طیور از ضایعات یا پسماندها و موادی که ارزش غذایی نداشته و با فرآوری دارای ارزش غذایی شده اند اشاره کرد و اضافه کرد: ساخت اسفنج پروژسترونی واژینال دام سبک نیز برای نخستین بار در کشور با همکاری مشترک موسسه و یک شرکت دانش بنیان مستقر در مرکز رشد این موسسه انجام شده است.
وی گفت: این دستاورد برای نخستین بار در کشور تولید شده و تاکنون وارداتی بوده که در لیست کالاهای داخلی می رود که معادل خارجی آن اجازه ورود نداشته باشد.
وی خوراک دام از برگ خرما، کیت هویت بخشی ژنتیکی اسب ایرانی را تعدادی دیگری از این دستاوردهای فناورانه عنوان کرد.
دکتر بنابازی در ادامه در زمینه مرغ لاین آرین توضیحاتی داد و کلید بازگشت به بازار را از سوی این موسسه عنوان کرد.
در ادامه جلسه هریک از روسای بخش های پژوهشی در مورد دستاوردهای بخش خود توضیحاتی ارائه دادند.
در پایان دکتر خیام نکویی و همراهان از بخش های مختلف موسسه مانند ایستگاه دام سبک و شرکت های دانش بنیان مستقر در مرکز رشد موسسه بازدید و با مسئولین آنها گفتگو کردند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور