به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: نشست مشترک مسئولین موسسه با گروه علوم دامی دانشکده تربیت مدرس در خصوص لاین مرغ آرین با حضور دکتر مهاجر رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دکتر عباسی معاون پژوهشی، دکتر واعظ ترشیزی استاد دانشگاه تربیت مدرس و همکاران ایشان در گروه علوم دامی این دانشگاه و شماری از روسای بخش های تحقیقاتی موسسه در تاریخ 3 خرداد ماه 1401 در سالن جلسات موسسه برگزار شد.
در این جلسه دکتر مهاجر ضمن سخنانی اظهار داشت: در دوسال اخیر که مباحث تحریم و شدت نیاز کشور اوج گرفت، اصلاح و به روز رسانی لاین مرغ آرین ضرورت یافت با توجه به نیاز های کشور در این خصوص هنوز کار زیر بنایی انجام نگرفته است در نتیجه مسئولیت هماهنگ کننده، تجمیع، اصلاح و توسعه نژاد درآرین به عهده موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گذاشته شد.
ایشان یادآور شد: در این راستا کارگروه هایی در موسسه تشکیل شد، یکی ازآنها کارگروه ژنتیک و اصلاح نژاد و دیگری کارگروه مدیریت پرورش می باشد. هدف این است با همکاری و با بهره از تجربه و تخصص شما به نتایج ارزشمندی در این خصوص دست یابیم.
در این جلسه دکتر عباسی معاون پژوهش فناوری و انتقال یافته های موسسه ضمن سخنانی خاطر نشان کرد: با توجه به ماموریت محول شده به موسسه در خصوص هماهنگی و تعامل مشترک در خصوص لاین آرین و تشکیل کارگروههای ژنتیک و اصلاح نژاد و مدیریت پرورش فعالیت های این دو کارگروه زیر نظر مدیر کارگروه جمع بندی شود و درکمیته ایی نهایی گردد.
ایشان تاکید کرد: هدف از محول شدن مسئولیت آرین به موسسه این است که همه تحقیقات و کارهایی که در خصوص لاین آرین در دانشگاهها، موسسه ها و مراکز تحقیقاتی انجام می شود از یک مسیر هدایت شوند تا به نتیجه مطلوب و کاربردی دست یابیم و از پراکنده کاری جلوگیری شود.
دکتر عباسی یاداور شد تمامی فارم ها در موسسه و مراکز تحقیقاتی به دستور رئیس موسسه آماده است تا بستر کار برای انجام این کار تیمی آماده گردد و نتیجه کاربردی برای خدمت به کشور عزیزمان به دست آید.
در ادامه جلسه دکتر واعظ ترشیزی ضمن سخنانی خاطر نشان کرد: امیدوار هستیم نتایج این جلسات موجب رفع مشکلات کشور در این زمینه شود. حدود دوسال است که این سویه در بازار است و این مشکلات همچنان وجود دارد.
ایشان افزود: به دنبال تحریم ها این بحث پیش آمد که از لاین آرین استفاده شود. با مشکلات فراوانی که وجود داشت توانستیم تعدادی مرغ اجداد در اختیار تولید کننده ها قرار دهیم. ایشان در ادامه به موانع و مشکلات موجود دراین زمینه اشاره کرد و افزود در لاین بابل کنار حجم عظیمی از دیتا ها وجود دارد که باید تحلیل و بررسی شودوفردی که می خواهد دیتا را آنالیز و بررسی کند، باید به این موضوع اشراف داشته باشد و دیتا باید از روال قانونی دریافت شود.
دکتر ترشیزی خاطر نشان کرد: لاین آرین در طول 30 سال گذشته تغییر و تحولات بسیاری را پشت سر گذاشته است، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری ستاد توسعه زیست فناوری درخصوص توجه به لاین آرین نقش اساسی داشته.
ایشان خاطرنشان کرد، در این راستا کارگروهی به نام”آموزش تحقیق و توسعه لاین آرین “تشکیل شد وسندی نوشته شد به نام” سند تحقیق و توسعه ملی”که در آن اصلاح نژاد سویه آرین جهت ارتقای صنعت طیور کشور مورد نظر بود.
وی یادآور شد، در خصوص ترویج سویه آرین کار زیادی انجام شده است ولی در زمینه تجاری سازی دستاوردهای تحقیق و توسعه کار مهمی انجام نشده.یکی از کارهایی که کمیته می تواند انجام دهد این است که “سویه متوسط رشد” را جا بیاندازیم.
استاد دانشگاه تربیت مدرس یکی از راههای شناساندن آرین به مردم را زیرنویس کردن کلید واژه های مهم در شبکههای تلویزیونی پر بیننده عنوان کرد.
به کار گیری نیروهای متخصص، ایجاد لاین های آزمایشی، مشخص شدن جایگاه دانشگاه تربیت مدرس و چگونگی ورود موسسه و دانشگاه به این عرصه، از دیگر مواردی بود که در این نشست به آن اشاره شد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور