نشست هم اندیشی تحلیل آمار دام کشور با حضور معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها، مدیر امور پژوهشی و شماری از روسای بخش های تحقیقاتی و همکاران در تاریخ 6 اسفند ماه 1401 در سالن جلسات موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: سخنران این نشست دکتر فرهاد میرزایی محقق بخش مدیریت پرورش بود که هدف از این هم اندیشی با همکاران موسسه را دستیابی به یک پیشنهاد و ارایه آن و در مرحله بعد هم فکری با همکاران مراکز تحقیقاتی و سپس طرح مسئله در بین بخش های دولتی و غیردولتی به منظور تبیین جایگاه مرجعیت ملی موسسه عنوان کرد.
ایشان در ادامه به پیشینه آمارگیری در کشور اشاره کرد و درخصوص گزارش صندوق بین المللی پول از نرخ تورم و رشد اقتصادی در ایران، روند تغییرات نرخ ارز (خرداد1401)، سهم انواع دام در تولید گوشت قرمز و عرضه گوشت قرمز درکشتارگاهها در 6 ماهه نخست سال و میزان افزایش عرضه 4/3 نسبت به سال گذشته، مطالبی بیان کرد.
تعداد گوسفند، بره، بز و بزغاله در دامداری های ایران در فصل های مختلف، جمعیت دامی کشور در سال 1400، منابع خوراک دام کشور، واردات خوراک دام، وضعیت تامین نهاده های جو، کنجاله سویا، ذرت و تعداد واحدهای پرورش و خدمات دام طیور از دیگر مطالبی بود که دکتر میرزایی به آنها پرداخت.
چگونه می توانیم اطلاعات مراکز و مراجع مختلف مسئول در ارائه آمار را راستی آزمایی نماییم؟ چه روش هایی را برای اجماع نظر کارشناسی پیشنهاد می کنید؟ تیم تحلیل گر باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟ چگونه می توان بخش های دواتی و غیر دولتی را ترغیب به استفاده از این تحلیل نمود؟ از جمله پرسش هایی بود که به عنوان محور بحث مطرح شد.
در ادامه این نشست دکتر عباسی ضمن سخنانی خاطر نشان کرد: با شرایطی که درکشور وجود دارد نیاز به تحلیل های جدیدی داریم.
وی افزود: در مورد آمار دام اتفاق نظری وجود ندارد، دامپروری کشور با شاخص های کلی مدیریت می شود، منابع خطا در بحث دام فراوان است و به بحث های اقتصادی مانند نوسانات دلار و واردات مرتبط است.
توجه به ارزیابی آمار و اهمیت نقش تشکل ها در دیگر کشورهای جهان از دیگر نکاتی بود که دکتر عباسی به آنها اشاره کرد.
در ادامه جلسه شرکت کنندگان در خصوص بحث ها و پرسش های مطرح شده به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور