به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به نقل از روابط عمومی دانشگاه شهرکرد: دکتر سعید اسماعیل خانیان رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و دکتر حسینی عضو هیات علمی بخش تحقیقات تغذیه همراه با دکتر ساسان پورجعفری معاون تحقیقات مجری برنامه ملی آرین، دکتر یاسر پیرعلی سرپرست دانشگاه شهرکرد و جمعی از اساتید و پژوهشگران دانشگاه شهرکرد با هدف استفاده از تمام ظرفیت های موجود در دانشگاه شهرکرد به ویژه پژوهشکده پرندگان، برای تدوین برنامه استراتژیک لاین آرین و به منظور بهبود ژنتیکی مرغ لاین آرین از زیرساخت ها و ظرفیت های علمی دانشگاه شهرکرد ،در راستای احیای این لاین، در تاریخ ۶ بهمن ۱۴۰۰ بازدید کردند.
دکتر اسماعیل خانیان اظهار داشت: لاین یکی از طبقات بسیار پیچیده ژنتیکی است که برای تولید گوشت مرغ از آن استفاده می شود و در سطح دنیا چند شرکت چند ملیتی هستند که لاین را در اختیار دارند، یکی از کشورهایی که لاین دارد، ایران است به نام لاین مرغ آرین.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور افزود: مرغ لاین آرین نیاز دارد، روابط بسیار پیچیده ژنتیکی، مدیریتی، فیزیولوژیکی و بیماری ها را با هم ببیند تا بتوانیم بهترین مرغ ها را که در عرض ۴۲ تا ۴۵ روز به سن مناسب می رسند برای پرورش پیدا کنیم. بنابراین یکی از مسائلی که از نظر متابولیکی مرغ ها، موقعی که رشد سریع می کنند با آن درگیر می شوند، مسئله بیماری متابولیک آسیت است.
دکتر اسماعیل خانیان ادامه داد: دانشگاه شهرکرد یکی از جاهایی است که در زمینه بیماری آسیت خیلی خوب کارکرده است و دانش خوبی به دست آورده است. ضمن اینکه اقلیم بسیار خوبی هم در شهرکرد و استان چهارمحال و بختیاری به خاطر ارتفاع وجود دارد و برای مسئله آسیت می توانیم با همکاری دانشگاه شهرکرد دیتاها و اطلاعات خوبی به دست بیاوریم که برای مسئله لاین تاثیرگذار باشد که وقتی مرغداری ها این مرغ را پرورش میدهند یا این بیماری را نداشته باشند یا بسیار کم داشته باشند.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور درارتباط با دلیل انتخاب دانشگاه شهرکرد و استان چهارمحال و بختیاری گفت: اقلیم اینجا به لحاظ ارتفاع بالایی که دارد مناسب است و از سوی دیگر دانشگاه شهرکرد افراد متخصص بسیار خوبی هم در زمینه ژنتیک، هم از نظر فیزیولوژیک و هم از نظر تغذیه ای دارد و افزون بر این ها امکانات بسیار خوبی است که دانشگاه توانسته فراهم کند تا در کنار مسائل آموزشی، مسئله کمک به لاین را هم انجام دهد و از این نظر بتواند مساله لاین را بهبود ژنتیک دهد.
دکتر یاسر پیرعلی نیز گفت: هدف این نشست ارتقای نژاد لاین است که برای کشور و برای بی اثر کردن تحریم ها مهم است.
سرپرست دانشگاه شهرکرد افزود: ما برای همکاری در این طرح سه مجموعه خیلی خوب کلینیک دامپزشکی دانشگاه، پژوهشکده پرندگان جونقان و مرکز تحقیقاتی طیور چالشتر را داریم که پژوهشکده پرندگان در جونقان برای انجام تحقیقات مورد پسند واقع شده است.
دکتر یاسر پیرعلی در ارتباط با اختلال آسیت گفت: این اختلال متابولیکی که به خاطر کمبود اکسیژن در ارتفاع ایجاد می شود و باعث ایجاد مشکلات قلبی، ریوی و تلفات برای پرندگان می شود.
سرپرست دانشگاه شهرکرد گفت: دانشگاه شهرکرد در همکاری با موسسه تحقیقات علوم دامی کشور تلاش دارد این اختلال را مورد مطالعه قرار دهد که نتیجه این مطالعه و مطالعات دیگر که در دانشگاه ها و مراکر تحقیقاتی دیگر انجام می شود، منجر به ارتقای لاین آرین می شود و این نژاد بهبود ژنتیکی پیدا خواهد کرد.
گفتنی است، رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و هیات همراه به اتفاق دکتر یاسر پیرعلی و جمعی از اساتید و پژوهشگران دانشگاه شهرکرد از توانایی ها، ظرفیت ها و امکانات دانشگاه در پژوهشکده پرندگان دانشگاه در جونقان، مرکز تحقیقاتی طیور در چالشتر و کلینیک دامپزشکی دانشگاه نیز بازدید کردند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور