عضو هیات علمی بازنشسته موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت: استفاده از فناوریهای نوین و رعایت الزامات مدیریتی و فنی برای کاهش آلودگی و ایجاد زنجیره تولید پایدار ضروری است.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، مهناز صالحی در گفتگو با خبرنگار ایانا گفت: فرآوری پشم گوسفند بهویژه در مراحل شستشو و نساجی، میتواند منجر به تولید پسآبهای حاوی خاک، چربی و مواد شوینده و همچنین آلودگی آب و خاک ناشی از مواد رنگی و الیاف ریز شود.
عضو هیات علمی بازنشسته موسسه تحقیقات علوم دامی کشورضمن بیان اینکه روشهای پیشرفتهای مانند فناوریهای نوین پاکسازی و رنگآمیزی پشم، امکان کاهش آلودگیهای زیستمحیطی را فراهم میکنند گفت: این فناوریها تنها در تعداد محدودی از کارخانهها مورد استفاده قرار میگیرند و نیازمند سرمایهگذاری و توجه بیشتری هستند.
وی همچنین بر لزوم رعایت الزامات مدیریتی، فنی، اقتصادی، اجتماعی و قانونی برای اجرای موفق طرحهای فرآوری پشم تأکید کرد و گفت: پیادهسازی هماهنگ این الزامات نه تنها کیفیت محصولات را افزایش میدهد و هزینهها را کاهش میدهد، بلکه به حفاظت از محیطزیست نیز کمک میکند.
صالحی به دوستدار محیطزیست و پایدار بودن پشم گوسفند اشاره کرد و گفت: این الیاف طبیعی و پروتئینی، قابلیت تجزیهپذیری دارند و میتوانند در بهبود رطوبت خاک یا بهعنوان منبع تغذیه دام و طیور مورد استفاده قرار گیرند.
وی بر اهمیت بهینهسازی فرآیندها، مدیریت انرژی و مواد اولیه، و رعایت استانداردهای محیطزیستی تأکید کرد و خاطرنشان کرد: سرمایهگذاری در زیرساختها، تجهیزات پیشرفته و آموزش نیروی کار میتواند به ایجاد زنجیره تولیدی کارآمد و پایدار منتج شود.