به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه شورای پژوهشی موسسه با حضور معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها، روسای بخش های علوم دامی و شماری از مدیران در تاریخ 6 دی ماه 1400 به شکل وبینار در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.
در این جلسه دکتر بنا بازی با اشاره به برگزاری موفق نمایشگاه های فناوری و فن بازار در تهران و استان البرز و استقبال و بازدید مسئولین و علاقمندان از آن، از تلاش های دست اندر کاران و تیم روابط عمومی تشکر و قدردانی کرد.
ایشان یادآور شد: در نمایشگاه هفته پژوهش در تهران ۲۷ دستاورد فناورانه محققان این موسسه امسال در حوزه علوم دامی رونمایی شد. برخی از این دستاوردها برای نخستین بار ساخته شده که پیش از این نمونه خارجی آن وارد کشور می شد.
وی اظهار داشت: برخی از این دستاوردها در فهرست کالاهای داخلی قرار می گیرند تا معادل خارجی آن اجازه ورود به کشور را نداشته باشد.
ایشان با اشاره به برگزاری مراسم هفته پژوهش و انتخاب نمونه ها گفت: تعداد 4 تن از پژوهشگران و محققان موسسه و مراکز در این مراسم انتخاب شدند که برای موسسه و مراکز بسیار موفقیت آمیز بود. دکتر بنابازی در ادامه گزارشی از نظرات مطرح شده در شورای پژوهشی سازمان ارائه داد و افزود: امنیت غذایی پایدار، موضوع همسان سازی اعضای هیات علمی و قول رئیس جمهور برای رفع مشکلات آن، احیای ردیف بودجه ۱۰ موسسه، نهایی کردن هیات امنا، فهرست کردن وظایف حاکمیتی موسسات و تحلیل اقتصادی آن همچنین انقباضی بودن بودجه از جمله صحبت هایی بود که دکتر خیام نکویی در جلسه شورای پژوهشی سازمان به آن اشاره کرد.
وی در ادامه با توجه به سخنان رئیس سازمان تحقیقات در شورای پژوهشی سازمان، خاطر نشان کرد: آماده سازی 10 تا 15 خروجی برای ارائه به شورای معاونین وزارتخانه الزامی است.
در این جلسه مهندس بروفه گزارشی درخصوص نمایشگاه فن بازار ارائه داد و افزود: این نمایشگاه از تاریخ 23 تا 26 آذر ماه سال جاری، در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد و موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با حضور فعال 27 عنوان از دستاوردهای پژوهشی، فناورانه قابل تجاری سازی خود را به نمایش گذاشت.
وی یادآور شد: غرفه موسسه تحقیقات علوم دامی کشور مورد بازدید مسئولین، فناوران، اساتید، دانشجویان و علاقه مندان این حوزه قرارگرفت.
ایشان خاطر نشان کرد: دكتر ساداتي نژاد وزير جهادكشاورزي، دكتر خيام نكويي معاون وزير و رييس سازمان تحقیقات، دکتر اسلامی معاون وزیر و رییس سازمان انرژی اتمی از غرفه موسسه بازدید کردند.
در ادامه جلسه دکتر اسدزاده در خصوص برگزاری روز مزرعه پرورش شتر دوکوهانه در ایستگاه جهادآباد مشگین شهراستان اردبیل نکاتی را بیان کرد و افزود: ایجاد تعاونی شترداران استان اردبیل و لزوم حمایت و مساعدت و پیگیری مسئولان در این زمینه، لزوم توجه به توزیع عادلانه نهاده های دامی و تخصیص کافی آن به شترداران با توجه به خشکسالیها و تغییر کاربری مراتع به زمین های زراعی و اختصاص چراگاه مناسب از مراتع به ویژه در دشت مغان به شترداران بخشی از خواسته ها ی شترداران بود.
ایشان در ادامه به برگزاری روز مزرعه پرورش دام سبک در شهرستان بیله سوار استان اردبیل اشاره کرد و درباره برگزاری این روز و مشکلات و خواسته های دامداران مطالبی بیان کرد.
در این جلسه دکتر سید آبادی گزارشی در مورد هویت گذاری اسب ارائه کرد و افزود: از سال 1397 کار هویت گذاری اسب را آغاز کردیم و با انجمن ها و ذینفعان در ارتباط بودیم نخستین انجمنی که با آنها وارد تفاهم شدیم انجمن حفاظت از اسب کاسپین بود که همکاری هایی در زمینه های مالی و تبارنامه و برگزاری جشنواره ها داشتیم.
ایشان افزود: فعالیت های خوبی درخصوص اسب کاسپین انجام شده این نژاد ناشناخته ای است که نیاز به حمایت دارد و قرار شد حمایت هایی در بحث حفظ نژاد داشته باشیم.
دکتر سید آبادی در ادامه به میکروچیپ گذاری مجانی برای نژاد اسب کاسپین اشاره کرد و افزود: انجمن با همکاری موسسه دو جشنواره موفق در زمینه اسب کاسپین در گیلان برگزار کرد همچنین هویت گذاری اسب کاسپین با حضور نماینده بین المللی انجام شد و میکروچیپ گذاری نیز انجام شد.
وی یادآور شد: دو بحث وجود داشت، ثبت ملی و بین المللی در مورد ثبت ملی کارها انجام شده و در مورد بین المللی دکتر دهقان زاده از گیلان نماینده ایران در کمیته حفاظت از اسب کاسپین می باشد.
دکتر سید آبادی خاطر نشان کرد: نمونه ها به آزمایشگاه ارسال و پس از دریافت نتایج کتاب نامه اسب کاسپین که تایید ملی و بین المللی دارد چاپ خواهیم کرد که در هویت بخشی اسب کاسپین بسیار مهم است.
وی افزود: با این اتفاق ها و قرار دادها و انعکاس این اخبار قیمت اسب کاسپین افزایش یافته که جای امیدواری دارد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور