به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: دکتر مهاجر رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان توضیحاتی در خصوص وظایف و عملکرد موسسه، به تولید عسل و فرآورده های جانبی زنبورعسل پرداخت و یادآور شد: یکی از مهمترین مشکلات موثر بر عدم توسعه زنبورداری در کشور، تک محصولی بودن این حرفه و وابستگی آن به تولید عسل است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر از مجموع حدود ۱۰ میلیون کلنی زنبورعسل، حدود ۱۰۰هزار تن عسل تولید می شود در حالی که تولید سایر فرآورده های کندو کمتر از ۵ تن است.
ایشان افزود: یکی از عوامل موثر در این زمینه عدم وجود دانش فنی در سطح زنبورداری برای استحصال سایر محصولات کندو از قبیل گرده، زهر و ژل رویال است و بنابراین، خارج کردن این صنعت از حالت تک محصولی و ایجاد شرایط مناسب برای بهره وری از سایر فرآورده های کندو از جمله ژل رویال می تواند نقش موثری در افزایش درآمد زنبورداران و رونق این حرفه ایفا کند.
رئیس موسسه تحقیات علوم دامی کشور در خصوص کپسول ژل رویال یادآور شد یکی از همکاران محقق ما طی فرآیند پیچیده آزمایشگاهی ژل رویال را به صورت پودر و در نهایت به شکل کپسول هایی ارائه کرده که ماندگاری بالایی دارد و می تواند راحت تر مورد استفاده قرار گیرد.
ایشان ضمن اعلام آمادگی برای تولید انبوه این محصول از بخش های خصوصی در این خصوص دعوت به همکاری کرد.
در ادامه تهیه گزارش، خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در گفت وگویی با دکتر نعمت الله اسدی رئیس بانک ژن و مجری طرح تولید کپسول ژل رویال در خصوص محصول تولیدی پرسش هایی مطرح کرد که ایشان توضیحاتی ارائه داد و افزود: در کشور ما درآمد بیش از ۹۰ درصد زنبورداران وابسته به تولید عسل است و به نظر می رسد یکی از عوامل اصلی عدم استفاده از سایر فرآورده های زنبورعسل از جمله ژل رویال مربوط به نداشتن آگاهی از نحوه استخراج این فرآورده از کندو است.
ایشان ژل رویال را یکی از محصولات مهم زنبورعسل عنوان کرد و افزود: ژل رویال در شرایط طبیعی فساد پذیری بالایی دارد و باید به حالت انجماد در منفی 20 درجه نگهداری شود و این موضوع از محدودیت های استفاده از این محصول است.
وی خاطر نشان کرد با فناوری هایی که در آزمایشگاه موسسه تحقیقات علوم دامی کشور موجود است و با انجام پروسه تحقیقاتی در مدت زمان 4 سال برای نخستین بار در کشور ضمن تهیه پودر ژل رویال موفق به تولید کپسول خوراکی از این محصول شدیم که در دمای محیط تا 2 سال قابل نگهداری است.
دکتر اسدی افزود: در صورت اعلام آمادگی بخش خصوصی و اختصاص خط تولید، امکان تولید از 2 تن در سال به حدود 16 تن در سال افزایش خواهد یافت.
این محقق بخش بیوتکنولوژی موسسه یادآورشد: هم اکنون ژل رویال خام را از کشور چین وارد می کنیم ولی ژل رویالی که در کشور ما به دست می آید به دلیل تنوع و کیفیت پوشش گیاهی 10 برابر محصول کشور چین ارزش دارد در نتیجه با تولید انبوه ژل رویال در کشور ما توان صادرات و ارزآوری را نیز خواهیم داشت.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور