به منظور انعکاس فعالیت ها، چالش ها، برنامه ها و انتظارات معاونت ها و بخش های مختلف موسسه در سال 1399 و 1400 مصاحبه هایی از سوی خبرنگار روابط عمومی با معاونین موسسه، روسای بخش های تحقیقاتی و مدیران موسسه انجام می گیرد که در این گفتگوها تلاش بر این است با بررسی و بیان دیدگاه های مختلف، به چشم اندازی واقع بینانه در راستای اطلاع رسانی شفاف در مورد دیدگاهها و تلاش های مسئولین و همکاران زیر مجموعه آنها، پاسخگویی به ابهامات و پرسش های همکاران موسسه در ارتباط با عملکرد مدیران مجموعه و انعکاس پاسخ مسئولین موسسه، تحلیل مسائل و در نهایت یافتن راهکار حل مشکلات از سوی مسئولین موسسه دست یابیم.
در این راستا گفتگویی انجام شده با مهندس کرمی معاون برنامه ریزی و پشتیبانی موسسه که ایشان با صبوری و اخلاق خوش پاسخگوی ما بودند.
مهندس حسن کرمی دارای کارشناسی ارشد مدیریت دولتی منابع انسانی است و از سال ۱۳۹۵ عهده دار مسئولیت معاونت برنامه ریزی و پشتیبانی می باشد.
به عنوان پرسش نخست بفرمایید در سال ۱۳۹۹ چه فعالیتهای شاخص اداری و مالی در موسسه انجام شده است؟ حذف پرونده های کاغذی، دیجیتالسازی پرونده های پرسنلی برای ۱۵۵ نیروی موسسه، مکاتبات در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان، اجرای احکام پرسنلی و صدور احکام حدود ۵۰۰ فقره “افزایش حقوق ترفیع و ارتقای اعضای هیات علمی و غیر هیات علمی، انتصابها، پاداش، پیوستن به به سیستم یکپارچه اتوماسیون اداری در سازمان، انجام خدمات رفاهی مانند معرفی جهت دریافت وام از بانک های کشاورزی، ملت و ملی حدود ۲۰ میلیارد، توزیع سبد کالای رفاهی به همکاران، ساخت سوله حدود ۱۰۰۰ متر برای نگهداری گوسفند زل در ایستگاه گاودشت و میکروچیپ گذاری است که درآمد بسیار خوبی حدود یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان برای موسسه داشت.
اینجا بیان نکتهای ضرورت دارد عمده درآمد ها از ایستگاه گاودشت تامین می شود. در سال ۹۹ سقف درآمد موسسه سه و نیم میلیارد تومان بوده و سقف درآمد گاودشت ۸ میلیارد تومان.
ایشان افزود: سال گذشته سه میلیارد تومان تملک از سوی سازمان دیده شد، در حالی که یک میلیارد و ۳۰۰ آن محقق گردید. ایشان خاطر نشان کرد، در سال ۹۹ بودجه متناسبی داشتیم و مشکل پرداخت حقوق نداشتیم.
مهندس کرمی در ادامه در خصوص کارهای شاخص این معاونت یادآور شد، پشتیبانی اداری و مالی طرح کلان زنبورعسل، پشتیبانی اداری و مالی طرح زیست بوم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پشتیبانی بودجهای طرح میکروچیپ گذاری اسب، پیگیری موضوع مجوز چاه های موسسه و حفر چاه برای موسسه و آبیاری تحت فشار، ساخت سوله و استفاده و بهره برداری از آن و درآمدزایی، بازسازی منازل سازمانی، ساخت سوله و راه اندازی آبیاری تحت فشار در ایستگاه گاودشت و پیگیری تامین اعتبار لازم برای موسسه و استانها از سازمان تحقیقات، سازمان مدیریت و معاونت امور دام از دیگر اقدامات این معاونت بوده است.
بفرمایید در سال ۹۹ چقدر در پیشبرد اهداف موسسه موفق بودهاید؟
از نظر اداری و مالی، نیازهای موسسه را مرتفع کردیم. هرچند کاستیهایی هم موجود است که به منابع اعتباری مرتبط میشود. در حوزه مدیریت منابع انسانی و اداری و مالی تلاشهای فراوانی صورت گرفته و تقریباً تیم معاونت و برنامهریزی و پشتیبانی در خدمت اهداف موسسه گام های موثری برداشته است.
آقای مهندس وضعیت موسسه در سال ۹۹ چگونه بود و در سال ۱۴۰۰ چگونه پیش بینی شده است؟
در مجموع در حوزه اعتبارات هزینه عمومی بند واو و سایر، موسسه بالاتر از ۱۰۰ درصد دریافت داشته است. متاسفانه در اعتبارات تملکی تخصیص حدود یک و نیم میلیارد دریافت کردیم که پاسخگوی نیاز موسسه نبود. مشکل مالی جدی در سال ۹۹ نداشتیم و تقریباً اهداف پژوهشی و برنامهریزی انجام شده است.
در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۶ درصد اعتبارات عمومی رشد داشته است که فقط برای حقوق همکاران بوده ولی در خصوص عوارض واردات گوشت و تملک، تخصیص تاکنون اعلام نشده است. در سال ۹۹ افزایش پیش بینی درآمد با سقف حدود ۸ میلیارد انجام شد که ۱۰ میلیارد تومان درآمد کسب کردیم. عمده درآمدها از ایستگاه گاودشت تامین می شود. در سال ۹۹ بودجه متناسبی داشتیم و مشکل پرداخت حقوق نداشتیم.
به نظر شما آیا در تامین رفاه پرسنل موفق عمل کرده اید؟
با توجه به اعتبارات و میزان درآمد ها همیشه مشکلات پرداخت وجود داشته ولی در این خصوص عملکرد ما رضایت بخش بوده است.
به نظر شما پرداخت اضافه کار در بخش های مختلف موسسه عادلانه صورت میگیرد؟
هر چند تعریف اضافه کار در بخش ها متفاوت است ولی تا آنجا که امکان داشته اختیار نوشتن اضافه کار در سال ۹۹ به عهده مسئول بخش و مدیریت قرار داده شده و به تناسب کارکرد همکاران پرداخت شده است. مشکلی در این خصوص وجود نداشت. بنده هیچگاه اضافه کاری را که مدیر یا مسئول یک بخش بنویسد کم و زیاد نمی کنم و دستور پرداخت آن را می دهم.
آقای مهندس گاهاً این ابهام وجود دارد برای افراد در بخشهایی مانند امور مالی موسسه که ۱۰۰ ساعت اضافه کار در نظر گرفته میشود در این خصوص توضیح بفرمایید.
تاکنون امکان نداشته برای فردی این میزان اضافه کار در نظر گرفته شود. سه تن از همکاران در امور مالی به دلیل حجم کار بالا ۲۰ ساعت اضافه کار نشسته دریافت کردند مدارک آن هم موجود است.
در سال ۱۴۰۰ افزایش حقوق همکاران هیات علمی و غیر هیات علمی به چه میزان خواهد بود آیا تامین مالی شده است؟
۲۵ درصد افزایش سالانه برای کلیه همکاران و حدود ۳۰ درصد افزایش فوق العاده ویژه اعضای هیات علمی در سرجمع اعتبارات سال ۱۴۰۰ دیده شده است. ۳۰ درصد دوم افزایش اعضای هیات علمی هنوز محقق نشده است اگر اجرایی و تأمین اعتبار شود ما هم پرداخت خواهیم کرد زیرا در سازمان مدیریت هنوز تامین اعتبار نشده است.
آیا پرداخت مزایای غیر مستمر در سال جاری افزایش خواهد داشت؟
بله به تناسب افزایش درصد حقوق و مزایا، مزای غیر مستمر نیز به حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است.
آیا معوقه های همکاران در سال ۹۹ به طور کامل پرداخت شده است؟
کلیه معوقه ها در سال ۹۹ پرداخت شده. معوقات سال های ۹۲ تا ۹۴ نیز در صورت تامین اعتبار پرداخت می شود.
در خصوص حق ماموریت همکاران توضیح بفرمایید. حق ماموریت نیز در صورت مساعد بودن شرایط ممکن است حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد اضافه شود.
به عنوان یک مدیر مشکلات و مسائل موسسه را چگونه رصد می کنید؟
شرکت در جلسات شورای پژوهشی و شورای هماهنگی موسسه که در این جلسات همکاران حاضر در خصوص رسیدن به اهداف موسسه راهکارهایی را ارائه می دهند، مراجعه به بخش ها و گفتگو با همکاران محترم می تواند راهگشا باشد. مراجعه همکاران به دفتر من و بیان مشکلات نیز موجب دریافت واقع بینانه ایی از مشکلات موجود در موسسه می شود.
بفرمایید در سال ۱۴۰۰ چه برنامهای در حوزه اداری و مالی فراتر از سال ۱۳۹۹ انجام خواهید داد؟
پیگیری تبصره عوارض کشتارگاهی “سهم موسسه از دامپزشکی” مانند عوارض گوشت که این موضوع احتمالاً در سال ۱۴۰۱ محقق می شود. تامین اعتبار از سازمان مدیریت برای زیرساخت های موسسه، تعامل سازنده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت تحقق اهداف و درآمدزایی زیستبوم، تعامل با بخش خصوصی و ایجاد درآمد در سال ۱۴۰۰ مانند سنتز بز و اجاره سالن طیور.
بفرمایید چه انتظاراتی از رئیس موسسه دارید؟
به طور قطع تحقق اهداف بالا و رسیدن به اهداف عالیه با تعامل ریاست موسسه انجام میگیرد. تلاش رئیس موسسه در جهت تحقق و پشتیبانی از این معاونت قطعاً اثربخش خواهد بود. همچنین ارائه راهکار مناسب و ایده خلاقانه از مهمترین انتظارات است.
ایشان در ادامه داشتن برنامه مدون، حمایت کافی، تلاش برای درآمد زایی و تعامل با بخش خصوصی را از دیگر انتظارات از رئیس موسسه برشمرد و در ادامه از حمایت های رئیس موسسه اظهار رضایت کرد.
معاون برنامه ریزی و پشتیبانی در ادامه با تاکید بر تلاش های بی وقفه همکاران مجموعه خود افزود این همکاران در طول سال زحمات و تلاشهای فراوانی دارند که متاسفانه گاهاً دیده نمی شود و برخی افراد فقط در پی انتقادهای مخرب هستند که روحیه این همکاران را پایین می آورد.
ایشان افزود اینجا یک موسسه تحقیقاتی است و باید بیشترین درآمدزایی توسط محققین و بخش های پژوهشی صورت گیرد در حالی که ۸۵ درصد درآمد موسسه از ۱۰۰ درصد، توسط معاونت برنامهریزی و پشتیبانی جذب میشود و انتظار میرود همکاران پژوهشی قدرت جذب و درآمدزایی بیشتری در این راستا داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد، ایستگاه گاودشت به عنوان یک پشتیبان برای موسسه می باشد. در سال ۱۴۰۰ پیش بینی ۲۰ میلیارد تومان درآمد از زراعت، گاوداری و گوسفندداری گاودشت را داریم که ۱۸ میلیارد آن هزینه است و ۲ میلیارد سود پایان سال می باشد. به شرط تحقق همه موارد، دو میلیارد صرف تحقیق و توسعه و زیرساخت های موسسه خواهد شد.
ایشان در ادامه با اشاره به برخی انتقادها در خصوص امکانات مالی و رفاهی یادآور شد: برخی انتقادها به این است که برخی موسسات تابعه سازمان از امکانات مالی و رفاهی بیشتری از ما برخوردارند که این تصور درست نیست تمامی موسسات تابعه سازمان به جز موسسه رازی و بیوتکنولوژی که درآمدهای خاص دارند از امکاناتی در حد امکانات ما برخوردارند.
وی در ادامه به بیمه تکمیلی همکاران اشاره کرد و افزود، تسهیلات رفاهی در این خصوص ۳۵ درصد است و قرارداد جدید با بیمه معلم منعقد شده است.
معاون برنامهریزی و پشتیبانی در مورد منازل سازمانی یادآور شد، ۵۰ خانه سازمانی داریم که به نوبت در اختیار متقاضیان سکونت قرار داده میشود و در این مورد امکان هیچگونه جابجایی منازل مسکونی وجود ندارد.
ایشان در پایان این مصاحبه عملکرد معاونت برنامهریزی و پشتیبانی را مطلوب ارزیابی کرد و در پاسخ به سوالی که چه نمره ای به مدیریت خود میدهید گفتند از نمره ۲۰ به عملکرد این معاونت نمره ۱۷ می دهم.
آقای مهندس سپاس فراوان از توضیحات کامل شما که قطعا روشنگر بسیاری از ابهامات و پرسش های همکاران خواهد بود.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور