به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: در راستای توسعه پرورش شتر و صنايع وابسته به آن در سطح كشور، به همت مركز تحقيقات کشاورزی و منابع طبیعی استان يزد و موسسه تحقيقات علوم دامي کشور و با همکاری دفتر امور فناوری سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی ،رویداد ملی نوآوری، فناوری و کارآفرینی شتر در روزهای 18 و 19 آبان ماه 1400درایستگاه تحقیق وتوسعه شتر تک کوهانه بافق استان یزد برگزار خواهد شد.
در خصوص اهداف وچگونگی برگزاری این رویداد، دکتر سید علیرضا اسمعیل زاده حسینی رئیس مرکز تحقیقات استان یزد و دبیر اجرایی و هماهنگ کننده ملی این رویداد توضیحاتی ارائه داده که ملاحظه می فرمایید.
بطور كلي هدف از برگزاري اين رويداد شناسايي معضلات مختلف حوزه شتر به ویژه فناوري هاي مرتبط، شناسايي اولويت هاي پژوهشي براي رفع اين چالش، شناسايي ايده ها و طرح هاي نوآورانه براي رفع معضلات مذكور و همچنين توليد محصولات جديد، انتخاب طرح هاي برتر و معرفي به مراجع ذيصلاح براي حمايت مادي و معنوي در جهت توليد و تجاري سازي آن و يافتن سرمايه گذار بخش خصوصي براي تجاري سازي آنها، توسعه اكوتوريسم و آشنايي مردم با صنايع وابسته به حوزه شتر و همچنين افزايش ارتباط محققين و ايده پردازان با كشاورزان و پرورش دهنده هاي شتر و همچنين بازرگانان و شركت هاي فعال در حوزه شتر می باشد.
ایشان در خصوص تعداد ایده های دریافت شده خاطر نشان کرد : تعداد 27 ایده دریافت شده که ازمیان آنها 15 ایده پذیرش شده است ، این ایده ها در بخش های پزشکی، گیاهپزشکی، صنایع غذایی، صنایع تبدیلی، نهاده های دامی و اصلاح نژاد و بازاریابی می باشد. برای همه ایده پردازان توسط دفتر فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کارگاه آموزشی “توانمندسازی ایده پردازان” برگزار شده است.
دکتراسمعیل زاده حسینی در خصوص ملاحظات مالکیت معنوی ایده ها خاطر نشان کرد : یکی از اهداف این رویداد آموزش و توانمندسازی ایده پردازان می باشد، هم در موضوعات ثبت ایده، مراحل تجاری سازی ، نوشتن مدل کسب و کار افزون بر این صاحبین ایده با ثبت ایده شان در سایت رویداد، ایده شان با نام خودشان ثبت می شود و گواهی ثبت ایده در رویداد توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی صادر می شود.
دبیر اجرایی و هماهنگ کننده ملی این رویداد در خصوص معیارهایی ارزیابی ایده ها یادآور شد: سطح آمادگی تجاری سازی فناوری، حل مشکل، نوآوری ، موضوعات بازار و کاربردی بودن ایده ها و فناوری ها از مهمترین معیارهایی است که در داوری ایده ها مدنظر قرار می گیرد.
ایشان در خصوص سرمایه گذاران رویداد گفت: تا کنون با شرکت توسعه گری پردیس وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره ) هماهنگی صورت گرفته است. این شرکت آمادگی خود را جهت حمایت از ایده های برتر رویداد اعلام کرده است. همچنین چندین شتاب دهنده آمادگی خود را جهت حضور در رویداد اعلام کرده اند.
رئیس مرکز تحقیقات استان یزد در مورد چگونگی برگزاری این رویداد درسطح بین المللی خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط پاندمی کووید 19 ، این رویداد نیمه حضوری است. از این فرصت استفاده کردیم و در سطح بین المللی نیز رویداد اطلاع رسانی شده است. و در گروه Domestic Animal Diversity Network (DAD-Net) که 3396 نفر از 156 کشور جهان عضو هستند و وابسته به فائو هست، فراخوان رویداد با فرمت انگلیسی بارگذاری شده است.
دکتراسمعیل زاده حسینی در خصوص حمایت از ایده ها یادآور شد: همانگونه که بیان شد، ایجاد فرصت جذب سرمایه برای صاحبین ایده و فناوری است که از اهداف اصلی این رویداد است. کشاورزی دانش بنیان یکی از رویکرد های اصلی است که با این گونه رویداد ها پیگیری می شود. از سوی دیگر این رویداد توسط ستاد توسعه زیست فناوری کشور تسهیل گری صورت می گیرد و برخی موانعی که می تواند با رایزنی و مکاتبه حل شود ،توسط مسئولین رویداد محقق می شود. در این گونه رویداد ها، کارگاه های آموزشی برای صاحبین ایده و فناوری برگزار می شود تا با ثبت ایده و اختراع، مراحل نوشتن طرح کسب و کار و تحلیل بازار آشنا شوند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور