به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه شورای پژوهشی موسسه با حضور دکتر بناءبازی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها، مهندس کرمی معاون برنامه ریزی و پشتیبانی، روسای بخش های پژوهشی و شماری از مدیران در تاریخ 13 اردیبهشت 1400 برگزار شد.
در این جلسه گفت و گو و ارائه دیدگاهها در مورد گزارش عملکرد سال 1399 موسسه به تیم ارزیابی سازمان تحقیقات و همچنین ارزیابی مدیران ستاد سازمان از عملکرد موسسه در سال 1398 صورت گرفت.
در این جلسه دکتر بناءبازی دیدگاهها و موارد انتقادی مطرح شده از سوی مدیران ارشد سازمان به گزارش عملکرد موسسه را برشمرد و خاطر نشان کرد از جمله مواردی که مطرح شد، تعداد اندک طرح های ملی، ضعف ارتباط با سازمان امور عشایر، فقدان استراتژی کلان در موسسه، عدم ایفای نقش در زمینه صادرات و واردات، نفوذ اندک در صنعت، ضعف در ارتباط با استان ها، ضعف در بحث های ترویجی، مستندسازی و ساماندهی طرح های ملی بود.
ایشان رشد در حوزه فناوری و اطلاع رسانی مناسب در این حوزه را از نکات مثبت عملکرد سال پیش نام برد.
دکتر بناءبازی در ادامه یادآور شد: سیستم بالادستی ما سازمان است که باید از عملکرد ما رضایت داشته باشد. وی با تاکید بر نگرش کلی به بحث ترویج در موسسه یادآور شد: پیوسته در این مورد زیر سوال هستیم.
ایشان در ادامه افزود: ارتباط موسسه با استان ها از نظر مالی، پژوهشی و برنامه ریزی باید تقویت شود.
در این جلسه دکتر جوانروح رئیس بخش ژنتیک و اصلاح نژاد ضمن سخنانی اظهار داشت: از مواردی که در سازمان مطرح شده این بود که ارتباط ستاد موسسه با استان ها قطع است، طرح های ملی نداریم و برای طرح های ملی باید پروژه تعریف کنیم، منابع مالی برای پروژه های تحقیقاتی بسیار محدود است که این موضوع باید به سازمان اعلام شود.
در ادامه مهندس تیمورنژاد رئیس گروه طرح و برنامه یادآور شد: در مورد تشکل ها باید اطلاع رسانی قوی تری داشته باشیم. در خصوص عدم اطلاع بخش های خصوصی از فعالیت های موسسه مورد بی مهری قرار گرفته ایم زیرا چنین نیست. همچنین مسئولان سازمان روی بحث اعتبارات و عوارض گوشت تاکید زیادی داشتند که باید یادآور شد، اعتبار عوارض گوشت به استان ها بر اساس پروژه های در حال اجرای آنها می باشد. همچنین به برخی از استان ها تخصیص موردی و کمک هزینه اختصاص داده ایم.
ایشان خاطر نشان کرد: رشد تخصیص استانی در سال 1399 نسبت به سال های پیش بهتر بود و کل بودجه ستاد، در بخش علوم دامی استانی هزینه می شود.
وی افزود: در مورد طرح و پروژه های بین موسسه ایی، باید فعالیت بیشتری انجام شود، امضای تفاهم نامه مشترک با بسیاری از موسسات داشتیم ولی منجر به طرح و پروژه نشد. همچنین در پروژه های ملی نیز باید بخش های علوم دامی را درگیر کار کنیم.
در این جلسه دکتر شویک لو رئیس بخش فرآوری تولیدات دامی در مورد گزارش عملکرد 1399با بیان نکاتی یادآور شد: در مورد نقاط ضعف مواردی از سوی سازمان اشاره شده در حالیکه این گزارش عملکرد دارای نقاط خوبی هم بوده.
بیشتر نقاط ضعف به دلیل کمبود بودجه تحقیقاتی و شرایط خاص کشور می باشد. در مورد تامین بودجه سازمان کمکی نمی کند. همچنین ماهیت فعالیت های تحقیقاتی موسسه ها با یکدیگر متفاوت است و نمی توان به دلیل ماهیت و امکانات متفاوت با یکدیگر مقایسه شوند.
ایشان افزود: ارتباط با بخش های استانی سیستماتیک نیست و بهره ایی به صنعت دامپروری نمی رسد.
در ادامه جلسه دکتر آقاشاهی رئیس بخش تحقیقات تغذیه به بحث نشریات ترویجی اشاره کرد و با انتقاد از روند کند چاپ آنها افزود: برای چاپ دست نامه در یک نشریه ترویجی حدود دو سال زمان نیاز است که این موضوع موجب می شود از به روز بودن فاصله بگیرد. ایشان در ادامه به تشکیل گروه آموزش و ترویج تا کید کرد.
وی، در مورد اجرای تعداد اندک طرح ملی خاطر نشان کرد، اشکال در این است که ما با موسسه های دیگر مقایسه می شویم که درست نیست.
دکتر آقاشاهی در ادامه به افزایش قرادادهای حجمی به میزان 82 درصد اشاره کرد و افزود باید انعکاس این افزایش در بخش های پژوهشی نیز مشهود باشد که چنین نیست.
در ادامه جلسه مهندس کرمی معاون برنامه ریزی و پشتیبانی ضمن سخنانی به رشد اعتبارات، میانگین سرانه اضافه کار و تاثیر آن در بخش های پژوهشی اشاره کرد.
ایشان در مورد نیروهای شرکتی گفت نیروهای شرکتی 35 درصد افزایش سالیانه دارند که از محل درآمدها تأمین می شود.
وی در مورد اضافه کار کارکنان اشاره کرد: اضافه کار در بخش نیروهای تحقیقاتی توزیع می شود و رفاه برای همه افراد در موسسه به صورت میانگین در مورد بیمه، سبد کالا، پاداش رفاهی و پاداش تولید در نظر گرفته می شود که سرانه هر کارمند حدود یک میلیون تومان می باشد.
مهندس کرمی در ادامه تاکید کرد 40 درصد اضافه کار به معاونت برنامه ریزی و پشتیبانی اختصاص دارد و اینکه گفته می شود بیشترین اضافه کار به اداری و مالی تخصیص می یابد درست نیست و رئیس هر بخشی به هر میزان اضافه کار بنویسد پرداخت می شود.
ایشان یادآور شد در سال 1400، 56 درصد رشد بند “و” را داریم و اعضای هیات علمی 60 درصد افزایش حقوق خواهند داشت.
معاون برنامه ریزی و پشتیبانی افزود: کلیه معوقات 99 را پرداخت کرده ایم، فقط پاداش تولید برای افرادی که برای موسسه درآمدزایی داشتند، باقی مانده است. همچنین در سال گذشته 30 درصد عوارض گوشت را به استان ها دادیم. امسال 70 درصد عوارض گوشت به استان ها تخصیص خواهیم داد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور