به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: به دنبال بررسی و ارزیابی عملکرد سالیانه بخش های تحقیقاتی موسسه، جلسه ارزیابی بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور با حضور دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دکتر بناءبازی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها، دکتر آقاشاهی رئیس بخش تغذیه، دکتر اسد زاده رئیس بخش مدیریت پرورش، دکتر شاکری مدیر امور پژوهشی و اعضای هیات علمی این بخش در تاریخ 16 دی ماه 1399 در سالن گفتگوی موسسه برگزار شد.
در خصوص پیشینه این بخش باید یادآور شد: بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور در سال 1348 تاسیس و فعالیت خود را در زمینه تعیین ترکیبات شیمیایی و استفاده بهینه از مواد خوراکی در تغذیه دام و طیور آغاز کرد. از سال 1365 فعالیتهای تحقیقاتی آن گسترش یافته و به تحقیق در زمینه بهینهسازی فرآوردههای فرعی کشاورزی و ضایعات صنایع غذایی و کاربرد آنها در تغذیه دام و طیور و همچنین ساخت مکملهای مواد معدنی پرداخت.
این بخش با دارا بودن آزمایشگاههای مجهز به تجهیزات آزمایشگاهی مدرن در تجزیه شیمیایی مواد خوراکی، طی برنامههای پنجساله اول، دوم و سوم، موفق به شناسایی و تعیین ارزش غذایی بسیاری از مواد خوراکی معمول و غیرمعمول و استفاده آنها در تغذیه دام و طیور گردیده است.
بر اساس تحقیقات انجام شده در این زمینه، سه سمینار ملی پژوهشی تغذیه دام و طیور کشور را در سالهای 1375، 1378 و 1380 برگزار نموده است.
گفتنی است: این بخش یکی از مهمترین بخش های تحقیقاتی موسسه با بیشترین تعداد اعضای هیات علمی می باشد.
در جلسه ارزیابی بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور، دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ضمن سخنانی اظهار داشت: به منظور هماهنگی در اجرای برخی موضوعات و طرح های تخصصی و دسته بندی اطلاعات، فعالیت علمی و تخصصی برخی از همکاران را در یک مورد خاص، در راستای اهداف موسسه برنامه ریزی کرده ایم که این افراد به عنوان رفرنس آن طرحشناخته می شوند و مدیریت و هماهنگی (کوردیناتور) مجموعه فعالیت ها در این راستا به عهده آن متخصص می باشد.
در این راستا دکتر آقاشاهی در زمینه علوفه کم آب بر، دکتر فضائلی در خصوص پسماندها، دکتر حسینی در خصوص لاین آرین، دکتر پاپی در مورد گوسفند زل، دکتر بانه در مورد گاو سیستانی ، دکتر رحمانی نیا در مورد سنتز بز شیری، دکتر غلامی در خصوص سورگوم و دکتر صفایی در خصوص گیاه خار شتر فعالیت می کنند و به عنوان رفرنس این طرح ها شناخته می شوند.
در این جلسه دکتر آقاشاهی رئیس بخش تحقیقات تغذیه گزارشی در خصوص عملکرد بخش ارائه داد و افزود: عملکرد این بخش و به دست آوردن جایگاه کم نظیر در کشور نسبت به دوره های پیشین،ح اصل تلاش تک تک همکاران من در بخش می باشد.
ایشان افزود: بازخورد این تلاش ها در ارتباط با طرح های کلانی مانند “علوفه های کم آب بر” را می توانیم در تصمیم گیری های کلان کشور در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و سازمان تحقیقات مشاهده کنیم.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا کلیه پروژه های مرتبط با علوفه در مجموعه ستاد سازمان و زیر مجموعه های آن می باید با آگاهی ستاد علوفه باشد.
ایشان در ادامه تعداد طرح های تحقیقاتی این بخش را 36 طرح، خاتمه یافته 22 عنوان و طرح های در دست اجرا را 14 مورد نام برد.
در ادامه جلسه هر یک از اعضای هیات علمی بخش، گزارشی از عملکرد خود در زمینه اجرای فعالیت های علمی و ترویجی ارائه دادند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور