در راستای طرح یاوران تولید، 4 دوره آموزشی و انتقال یافته های تحقیقاتی دام سبک، دام سنگین و طیور توسط محققان بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، آقایان مهندس عزیز کردونی و دکتر سیدمجید حسینی و خانم ها دکتر افروز شریفی و دکتر بهاره طاهری دزفولی، در تاریخ 14 لغایت 21 دی ماه به ترتیب در شهرستان های ایذه، شادگان و خرمشهر برگزار گردید.
در شهرستان ایذه با حضور مرغداران شهرستان، آقای دکتر حسینی ضمن اشاره به اهمیت کیفیت مواد خوراکی در فرمولاسیون جیره طیور، به مشکلات ناشی از استفاده جداول ترکیب شیمیایی مواد خوراکی قدیمی و اهمیت دستیابی به آنالیز مواد اولیه جهت استفاده در جیره اشاره کردند. همچنین با توجه به تحقیقات اخیر ایشان در مورد جایگزین های ذرت، در خصوص تریتیکاله به عنوان منبع جایگزین ذرت توضیحات لازم ارائه نمودند.
در شهرستان ایذه با حضور گوسفنداران شهرستان، خانم دکتر شریفی در ارتباط با جیره های مختلف دوران رشد میش از جمله فلاشینگ.آبستنی و زایمان و شیردهی و استفاده از انواع پسماندهای کشاورزی در تغذیه میش و بره پرواری در جهت کاهش هزینه های تولید توضیحاتی ارائه دادند.
در شهرستان شادگان با حضور گوسفندداران رَوستای غریبه، آقای مهندس کردونی در خصوص تغذیه گوسفند (تغذیه میش های مولد و بره های پرواری، چگونگی استفاده از میوه کهور و تهیه و استفادَه از سیلاژ ذرت به همراه توصیه به استفاده از برخی ضایعات موجود در شهرستان مانند پودر هسته خرما و تفاله خرما و اهمیت استفاده از کنسانتره در تغذیه دامها) و در ادامه خانم دکتر طاهری دزفولی در خصوص بهداشت دام و جایگاه و همچنین برخی نکات جهت بهبود عملکرد گلههای گوسفند و کاهش همخونی (نحوه انتخاب، مدیریت قوچ در گله و امکان افزایش دوقلوزایی) توضیحاتی ارائه کردند.
در شهرستان خرمشهر با حضور گاومیشداران روستای حفار شرقی، آقای مهندس کردونی و خانم دکتر شریفی در خصوص تغذیه گاومیش (شیردوشی با دستگاه، نحوه تهیه سیلاژ ذرت، سورگوم، پسماندهای کشاورزی از جمله نی، سرشاخه نیشکر، نحوه عمل آوری و غنی سازی بقایا و پسماندهای کشاورزی کم ارزش مانند کاه، باگاس) توضیحاتی ارائه نمودند.
همچنین، طی بازدید آقای مهندس کردونی و خانم دکتر طاهری دزفولی از سه واحد دامداری در شهرستان حمیدیه در تاریخ 17 دی ماه، توضیحات لازم و توصیه های کارشناسی در خصوص چگونگی تغذیه صحیح دام ها و استفاده از اقلام باارزش خوراکی مانند سیلاژ ذرت و عدم استفاده از آرد در جیره غذایی دام ها ارائه گردید و به سوالات دامداران در این زمینه پاسخ داده شد. برخی مشکلات جایگاه به آن ها گوشزد شد و در خصوص نحوه انتخاب در گله و استفاده از تکنیک تلقیح مصنوعی برای گاومیش، توصیه های لازم ارائه شد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور