به منظور انعکاس فعالیت ها، چالش ها، برنامه ها و انتظارات معاونت ها و بخش های مختلف موسسه در سال 1399 و 1400 مصاحبه هایی از سوی خبرنگار روابط عمومی با روسای بخش های تحقیقاتی و مدیران موسسه انجام می گیرد که در این گفتگوها تلاش بر این است با بررسی و بیان دیدگاه های مختلف، به چشم اندازی واقع بینانه در راستای اطلاع رسانی شفاف در مورد دیدگاهها و تلاش های مسئولین و همکاران زیر مجموعه آنها، پاسخگویی به ابهامات و پرسش های همکاران موسسه در ارتباط با عملکرد مدیران مجموعه و انعکاس پاسخ مسئولین موسسه، تحلیل مسائل و در نهایت یافتن راهکار حل مشکلات از سوی مسئولین موسسه دست یابیم.
در این راستا گفتگویی انجام شده با مهندس تیمور نژاد مدیر گروه طرح برنامه که ایشان با گشاده رویی و نظم خاص خویش پاسخگوی ما بودند.
مهندس ناصر تیمور نژاد دارای کارشناسی ارشد تغذیه دام می باشد و حدود یک سال است به عنوان مدیر گروه طرح و برنامه به ایفای خدمت مشغول است.
ایشان ابتدا در مقدمه کوتاهی به معرفی گروه پرداخت و افزود: گروه طرح و برنامه از زیرمجموعه های معاونت برنامه ریزی و پشتیبانی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور می باشد. اين گروه با دارا بودن کارشناسان حوزه امور تملکی، امور هزینه ای، بودجه و آمار و ارزیابی عملکرد در راستای تهیه، تنظیم، توزیع، ابلاغ و مبادله موافقت نامه های تملک دارایی های سرمایه ای (موافقتنامه طرح تکمیل و تجهیز، موافقت نامه طرح توسعه و تولید گاو نژاد سیستانی) و موافقت نامه بودجه تفضیلی سالانه، تخصیص اعتبارات به بخش های علوم دامی استان ها، برنامه ریزی های ساختاری بودجه ای در موسسه انجام وظیفه می کند.
همچنین تدوین نظام بودجه ریزی سالانه و نظارت بر حسن انجام آن، پیگیری ایجاد منابع جدید اعتباری، تحقق اعتبارات مصوب همراه با تهیه گزارشات اعتباری و تحلیل عملکرد، ارتباط مداوم و اثربخش با بخش ها و مدیریت های موسسه، سازمان متبوع، وزارتخانه و سازمان برنامه و بودجه کشور از دیگر وظایف طرح و برنامه می باشد.
به عنوان نخستین پرسش بفرمایید در سال ۱۳۹۹ چه فعالیتهایی توسط بخش شما انجام شده است ؟
گروه طرح و برنامه با توجه به ماهیت وظایف و امور محوله در زمینه پژوهشی مستقیما فعالیت خاصی ندارد ولی در زمینه تامین و تخصیص اعتبارات برای اجرای پروژه ها تا حد امکان در سال 1399 تامین اعتبار آنها انجام و تخصیص ها داده شده است.
در سال ۹۹ چقدر در پیشبرد اهداف موسسه موفق بودهاید؟
از نظر اعتبارات هزینه ای عمومی بند واو و سایر، موسسه بالاتر از ۱۰۰ درصد (حدود 103 درصد) دریافتی از سازمان برنامه بودجه و خزانه داشته و به پرسنل پرداخت کرده است. ضمناً به رغم اینکه افزایش های حقوق پیش بینی نشده ای داشتیم مشکل مالی جدی در سال ۹۹ نداشتیم . اگر چه کم و کاستی هایی به ویژه در زمینه تملکی داشتیم ولی می توان گفت تقریباً اهداف پژوهشی و برنامهریزی های انجام شده با موفقیت اجرا شده است.
در سال ۹۹ چقدر در پیشبرد اهداف کشور خود را موفق می دانید؟
سال 1399 با توجه به تحریم های ظالمانه و مشکلات تورمی و اقتصادی، سالی پر چالش برای کشور و تقریباً تمامی دستگاههای اجرایی و تحقیقاتی بوده ولی با وجود تمام این مشکلات با درایتی که مدیریت محترم موسسه داشتند موسسه کم و بیش از عهده مشکلات برآمده و می توان گفت تقریبا در انجام ماموریت های خود موفق بوده ایم.
به عنوان یک بخش فعال در حوزه علوم دامی، مشکلات کشور در حوزه تخصصی بخش خود را چگونه رصد می کنید؟
چالش اصلی بخش دامپروری کشور افزایش شدید قیمتها و هزینه های مربوط به نهاده های دامی است که بسیاری از پرورش دهندگان دام و طیور در حوزه سنتی و صنعتی را زمین گیر نموده است.
کار شاخص بخش شما در سال ۹۹ چه بود؟
پیگیری های جدی و فراوان برای بازگرداندن مازاد درآمد اختصاصی موسسه (حدود 5/2 میلیارد تومان) از خزانه به موسسه با اخذ مجوزهای لازم از سازمان برنامه و بودجه، تهیه و تدوین و تصویب آیین نامه ارزیابی عملکرد بخش های علوم دامی استانها و اجرای آن در سه ماهه آخر سال 99 برای حدود 10 استان، افزایش سقف اعتبارات هزینه ای بند واو و سایر (حدود 103 درصد) و درآمد اختصاصی موسسه (از 8 به حدود 10 میلیارد تومان)، تامین اعتبار برای آبیاری تحت فشار در ایستگاه گاودشت و سوله طرح سنتز بز موسسه و گوسفند زل گاودشت، تامین اعتبار بازسازی منازل سازمانی و نیازهای تملکی موسسه و گاودشت (خرید حدود 900 میلیون تومان تلیسه برای گاودشت و سایر هزینه های تملکی)
بفرمایید آیا از نظر تعداد نیروی انسانی در بخش مشکلی ندارید؟
برای جایگزینی نیروهایی که طی یک یا دو سال آینده بازنشسته خواهند شد نگرانی جدی وجود دارد و حتماً باید برای ترمیم و جایگزینی آنها فکری اساسی بشود. همچنین در یک بازه زمانی 6 ماهه تا یک ساله نیز برای آموزش نیروهای جدید باید زمان در نظر گرفته شود.
برنامههای شما برای سال ۱۴۰۰ چیست؟
پیگیری اعتبارات ردیف اعتباری عوارض کشتارگاهی که هم اکنون کل آن توسط سازمان دامپزشکی کشور جذب و مصرف می شود و طبق ماده 12 قانون نظام جامع دامپروری بخشی از آن به موسسه تعلق می گیرد، پیگیری جذب اعتبار از معاونت امور تولیدات دامی برای طرح گوسفند زل در ایستگاه گاودشت در راستای تکمیل سوله نگهداری و پرورش گوسفند در آن ایستگاه، تدوین برنامه 5 ساله اعتبارات تکمیل و تجهیز موسسه با 8 زیر برنامه و تلاش برای جذب اعتبارات بیشتر تملکی از سازمان برنامه و بودجه برای پیشبرد این برنامه طی 5 سال آینده، اجرای ادامه برنامه ارزیابی عملکرد بخشهای تحقیقات علوم دامی مراکز استانی که حدود 10 مرکز طی سه ماه آخر 1399 انجام شد، تلاش برای جذب حداکثری اعتبارت خصوصا اعتبارات ردیف متفرقه عوارض گوشت و تخصیص حداکثری این اعتبار به مراکز استانی در راستای اجرای پروژه های تحقیقاتی بخش علوم دامی استانها، پیگیری امور مربوط به ادغام مرکز تحقیقات ابریشم در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور (انتقال ردیف های اعتباری از سازمان به موسسه که در حوزه کار طرح و برنامه است – انتقال اموال منقول و غیرمنقول و مستندات مربوطه از دفاتر مالی سازمان به دفاتر مالی موسسه (توسط مدیریت امور مالی)- انتقال چارت و تشکیلات مرکز تحقیقات ابریشم به زیرمجموعه تشکیلات موسسه و مباحث مربوط به نیروی انسانی(توسط مدیریت امور اداری))، تلاش حداکثری برای تامین اعتبار و تخصیص به موقع اعتبارات برای برنامه های تملکی موسسه، پیگیری اعتبار حقوق و مزایای مستمر و غیرمستمر و سایر هزینه ای برای امور جاری موسسه و تخصیص کافی و به موقع اعتبارات استانی و طرح گاو سیستانی.
در مورد چالش ها و مشکلات حوزه کاری خود توضیح بفرمایید.
کمبود نیروی انسانی بعنوان جایگزین نیروهای موجود، ارجاع کارهای غیرمرتبط با حوزه طرح و برنامه به این مجموعه، روند بعضی از امور در موسسه متاسفانه به گونه ای است که طرح و برنامه در جریان کار قرار نمی گیرد و در نهایت مشکل ساز می شود (بعنوان نمونه بعضی از خریدها و هزینه کردها که در اعتبارات پیش بینی برای آن نشده است).
بفرمایید چه انتظاراتی از رئیس موسسه دارید؟
ایجاد ارتباطات قوی با بخش ها و دستگاههای دولتی و بخش خصوصی مرتبط با حوزه فعالیت های موسسه برای جذب اعتبارات جدید و تقویت موسسه در زمینه طرح ها و پروژه های بخش های تحقیقاتی موسسه برای درآمدزایی بیشتر. تحقق اهداف موسسه قطعا با تعامل ریاست محترم موسسه انجام میگیرد. تلاش رئیس موسسه در جهت تحقق و پشتیبانی از این مجموعه و جذب اعتبارات و هزینه کرد آن در راستای برنامه های موسسه اثربخش خواهد بود. ارائه راهکارها، پیشنهادات و انتقادهای مناسب و سازنده و ایده های جدید و خلاقانه نیز نه تنها از ریاست محترم بلکه از طرف کلیه مدیران و روسای محترم بخشها و مدیریتها از مهمترین انتظارات است.
همچنین کمک در تدوین برنامه های مدون اعتباری، حمایت کافی برای اجرای برنامه ها، تلاش برای درآمد زایی و تعامل با بخش خصوصی و سایر دستگاهها و ترغیب هرچه بیشتر بخشهای تحقیقاتی در این راستا نیز از دیگر انتظارات از رئیس محترم موسسه می باشد.
به عنوان مدیر گروه طرح وبرنامه، عملکرد خود را چگونه ارزیابی می کنید و از ۲۰ چه نمره ای به خود می دهید؟
با توجه به چالش های شدید اعتباری که در طی سال 1399 با آن درگیر شدیم مانند اینکه، درآمد اختصاصی موسسه به علت افزایش شدید قیمت ها و تورم اقتصادی از سقف مصوب بالاتر رفت و مشکل در برگشت آن از خزانه داشتیم ضمن اینکه از ردیف مازاد درآمد اختصاصی سازمان هم به همین علت نمی توانستیم استفاده کنیم افزون برآن افزایش حقوق پیش بینی نشده پرسنل در سال 99 که از طرف سازمان برنامه و بودجه هم تامین اعتبار نشده بود و منوط به تامین اعتبار از محل درآمد اختصاصی و صرفه جویی هزینه ها توسط خود موسسه شده بود، با این وجود موسسه به نظرم خوب عمل نموده و کلیه احکام پرسنل صادر و پرداخت هم انجام شد. به دلایل ذکر شده به نظر می رسد طرح و برنامه موسسه در این زمینه ها عملکرد نسبتا خوبی داشته و حدودا نمره 18 به خودمان میدهم.
سپاس فراوان برای پاسخگویی به پرسش های ما
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور