به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه شورای پژوهشی موسسه با حضور دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه، دکتر بناءبازی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها، مهندس کرمی معاون برنامه ریزی و پشتیبانی، روسای بخش های علوم دامی و شماری از مدیران در تاریخ 8 شهریور ماه 1400 به شکل وبینار در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.
در این جلسه دکتر بنا بازی در خصوص بررسی روال تایید طرح ها در کمیسیون هماهنگی طرح های تحقیقاتی سازمان به بیان نکاتی پرداخت و خاطر نشان کرد:
شورای هماهنگی طرح های تحقیقاتی سازمان در سال های گذشته نیز وجود داشت. در دو سال اخیر موضوع احیای این شورا پی گیری شد و برای جلوگیری از موازی کاریها، هم پوشانی، نظارت کافی بر طرح ها و بودجه، تصمیم گرفته شد شورای طرح دوباره احیا شود.
ایشان افزود: کار دوباره این شورا مصادف شد با برنامه طرح های کلان در سازمان و این گونه برنامه ریزی شده که هر طرح تحقیقاتی که در کمیته فنی تصویب شود به این شورا می رود تا کلیات طرح ها بررسی شود.
دکتر بنابازی یادآور شد: هر طرحی که ارائه می شود به مجریان طرح های کلان اعلام می شود و اگر هماهنگ با طرح های کلان سازمان نباشد، رد می شود و این امر باید موجب دقت نظر همکاران در مورد ارائه طرح ها شود در همین راستا مجریان طرح های کلان نیز باید در جریان پروژه ها قرار گیرند.
با توجه وجود سه طرح کلان در موسسه “ارتقای کمی و کیفی گوشت قرمز، ارتقای کمی و کیفیت مرغ و تخم مرغ و تولید خوراک دام” و همچنین رویکرد کلی سازمان، بخشی از بودجه در طرح های کلان هزینه می شود و اگر هزینه برای پروژه ای در نظر گرفته می شود باید در زیر مجموعه این سه طرح کلان بگنجد.
دکتر بنابازی در ادامه به تشریح توافق نامه اعتبارات پژوهشی موسسه پرداخت و افزود: تعاملاتی با سیستم اداری مالی موسسه انجام گرفت و برای نخستین بار سطح بودجه پژوهشی موسسه به 800 میلیون تومان رسید که این بودجه از درآمد اختصاصی گاودشت و سایر درآمدها و بخش عوارض گوشت تامین می شود.
وی خاطر نشان کرد: این بودجه در ستاد موسسه و مراکز استانی برای مواردی چون پروژه های تحقیقاتی، انتشارات،خدمات پژوهشی مانند تخفیف های آزمایشگاهی، شرکت در وبینارها و رویدادها و طرح های تحقیقی و ترویجی هزینه می شود.
ایشان افزود: توافق نامه اعتبارات پژوهشی با مبلغ و عدد مشخص و زمینه های تعیین شده برای هزینه کردن در موارد گفته شده می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
در ادامه جلسه دکتر اسماعیل خانیان ضمن سخنانی در مورد طرح های کلان یادآور شد: طرح های کلان مفید و در راستای سیاست های موسسه می باشد با توجه به مشکلات موجود و برای دسترسی به اطلاعات در یک مورد خاص هر یک از همکارانی که در یک شاخه خاص کار و تحقیق می کنند می توانند به عنوان منبع مورد استفاده قرار گیرند برای مثال: دکتر اسد زاده در مورد گاو سیستانی، دکتر رحمانی نیا در خصوص سنتز بز یا دکتر حسینی در مورد مرغ و تخم مرغ به عنوان منبع اطلاعات در نظر گرفته می شوند.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اشاره به سه طرح کلان ارتقای کمی و کیفی گوشت قرمز، ارتقای کمی و کیفیت مرغ و تخم مرغ و تولید خوراک دام، یادآور شد: مجریان طرح های کلان می باید همکاری مناسبی با هم داشته باشند و وظیفه موسسه نیز ایجاد هم گرایی قوی بین همکاران در موسسه و استان ها می باشد زیرا گفتگو و تعامل موجب انسجام کامل در مورد اجرای این طرح ها و حل بخشی از مشکلات کشور می شود.
وی افزود: تا کنون 32 طرح کلان در سازمان تصویب شده و محققین و همکاران می توانند در راستای این طرح های کلان، پروژه یا طرح ارائه دهند.
دکتر اسماعیل خانیان یادآورشد: مجریان طرح های کلان باید ارتباطات خود را وسیعتر کنند و به ویژه با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری تعامل خوبی داشته باشند زیرا باید روی منابع اعتباری غیر از سازمان نیز باید فکر شود.
ایشان خاطر نشان کرد: مجریان طرح های کلان با شکیبایی و تدوین استراتژی کارآمد با استان ها تعامل مناسبی داشته باشند زیرا باید تنوع و تفاوت افکار مورد توجه و پذیرش قرار گیرد تا درکنار هم بتوانیم به ایده های خلاق و کارآمد دست یابیم.
در ادامه جلسه دکتر شاکری ضمن سخنانی در خصوص آیین نامه استفاده از دستیار پژوهش به بیان نکاتی پرداخت و در خصوص شرایط دستیار پژوهش، شرایط واحد تحقیقاتی، فرآیند پذیرش مواردی را توضیح داد.
ایشان در ادامه در مورد تفاهم نامه همکاری سازمان با پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مطالبی را بیان کرد و افزود: این تفاهم نامه به منظور هم افزایی فعالیت های علمی، تحقیقاتی و آموزشی مشترک و استفاده بهینه از ظرفیت های آموزشی و پژوهشی در شناسایی و حل چالش های موجود پیش روی بخش کشاورزی می باشد .
ایشان در خصوص موضوع تفاهم نامه، شیوه اجرا، تعهدات طرفین، مدت قرار داد و حل و فصل اختلافات به بیان نکاتی پرداخت.
در این جلسه در خصوص موارد مطرح شده بحث و گفتگو و تبادل نظر صورت گرفت.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور