به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه شورای پژوهشی موسسه با حضور دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه و معاونین ایشان، روسای بخش های علوم دامی و شماری از مدیران در تاریخ 27 مهر ماه 1400 به شکل وبینار در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.
در این جلسه ابتدا مجریان طرح های کلان گزارشی از چگونگی روند کار خود ارائه دادند.
در این خصوص دکتر آقاشاهی مجری طرح کلان “خود اتکایی و تولید علوفه” ضمن سخنانی یادآور شد: این طرح جزء 7 طرح نخست بود که آغاز به کار کرد و دارای فراز و نشیب زیادی بود و این طرح مبنایی شد برای 32 طرح کلان دیگر در سازمان تحقیقات.
ایشان در ادامه به طرح های تحقیقی و ترویجی، پروژه های تحقیقی و جمع بندی کارهای گذشته اشاره کرد و افزود: یک بسته دانشی تهیه شد و برای سازمان تحقیقات ارسال شد که در نهایت به وزیر و معاونت های اجرایی فرستاده شده.
وی به کاهش سرعت اجرای این طرح به دلیل گستردگی زیاد آن تاکید کرد و با اشاره به استراتژی در مورد علوفه خاطر نشان کرد:دانش های فنی در حوزه علوفه 20 درصد به دست کشاورز رسیده و 80 درصد آن وارد عرصه نشده است.
دکتر آقاشاهی ضمن بیان مطالبی در حوزه ذرت گفت، طرح مشارکتی دیگر مانند یونجه، سورگوم، جو و ارزن نیز پیشنهاد شده که در استان ها اجرایی می شود.
در ادامه دکتر حسینی مجری طرح کلان “ارتقای کمی و کیفی طیور و تخم مرغ” توضیحاتی در خصوص این طرح ارائه داد و افزود: این طرح کلان با توجه به مصوبه مجلس در جهت کاهش 50 درصدی وابستگی طی 5 سال تهیه و تدوین شده است.
وی افزود: در این طرح به بررسی پتانسیل کشور در تامین مرغ اجداد و ارتقای بهره وری در لاین آرین، ارتقای بهره وری در طیور بومی و سایر ماکیان، توجه با اقلام جایگزین ذرت و سویا در جیره، افزایش بهره وری و بهبود ضریب تبدیل غذایی در واحدهای مرغداری، امکان تولید واکسن ها، اسیدهای آمینه، ویتامینها، داروها و سایر افزودنیهای مورد نیاز صنعت پرداخته خواهد شد.
ایشان در ادامه در خصوص اهداف، اولویت های پژوهشی، تعداد پروژه های بررسی شده ذیل این طرح و خروجی های مورد انتظار مطالبی را بیان کرد و خواستار حمایت همه جانبه از اینگونه طرح ها شد.
در ادامه دکتر شاکری در خصوص تعداد پروژه هایی که محققان علوم دامی در طرح های کلان دیگر موسسات ارائه داده اند، مطالبی بیان کرد و افزود: در طرح کلان مرغ آرین و طرح کلان گیاهان دارویی دکتر حسینی همکاری دارد و در طرح کلان کاهش ضایعات کشاورزی دکتر فضایلی و اینجانب همکاری و مشارکت داریم.
وی افزود: 22 طرح مشترک داریم که شامل 9 طرح مشترک تحقیقی و ترویجی،10 طرح مشترک با دانشگاه و 3 طرح مشترک با موسسه رازی می باشد.
در این جلسه دکتر اسماعیل خانیان درخصوص طرح های کلان یادآور شد: براساس دانش و تخصص خود در طرح های کلانی که در کشور اجرا می شود مشارکت کنیم و با دید نوین و به روز به طرح ها نگاه کنیم که با سیاست های جدید دامپروری در کشور هم خوانی داشته باشد.
وی افزود: نقطه مشترک ما و تمامی همکاران هیئت علمی سازمان در سراسر کشور، طرح های کلان سازمان است، باید به این نکته توجه کنیم که تاکنون بخش های تحقیقاتی موسسه تا چه اندازه توانسته اند در مشکلات و بحران های دامپروری کشور نقش راهگشایی داشته باشند و به چه میزانی توانسته اند جایگاه دامپروری را در کشور بهبود بخشند؟ اکنون با وجود طرح های کلان می توان این مشارکت و همراهی را برای حل بخشی از مشکلات موجود کشور را عملی کرد.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی خاطر نشان کرد: همکاران ما در شورای پژوهشی جریان اطلاعات در طرح های کلان را بازیابی کنند و بینند ما چه نقشی می توانیم در اجرای این طرح کلان داشته باشیم باید به این موضوع آگاهی داشته باشیم که در 32 طرح کلان سازمان می توانیم فعال باشیم زیرا بسیاری از این طرح ها به گونه ایی با دامپروری کشور مرتبط هستند و دراین راستا می توانیم تاثیرگذار باشیم تا بتوانیم بخشی از بحران های جامعه خود در ارتباط با دامپروری را حل کنیم.
در ادامه دکتراسماعیل خانیان به دیدار خود با مهندس دماوندی نژاد معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: باید فصل های مشترک بین موسسه و معاونت امور دام را تقویت کنیم و زیر ساخت ها را بهبود بخشیم و دراین راستا می باید قانون نظام جامع دامپروری بازنگری شود و کاستی های آن برطرف گردد .
در خصوص اجرایی کردن بروندادهای موسسه باید اقداماتی انجام گیرد و همچنین همکاران گرامی دربخش ها برای از میان بردن محدودیت های قانونی و یا موازی کاری در خصوص فدراسیون اسب سواری، دامپزشکی، غذا و دارو و همچنین سازمان مدیریت، براساس دست یابی به قوانین و لایحه های مستند، موارد و پیشنهادهای خود را به معاونت پژوهشی ارائه دهند تا پس از بررسی های حقوقی اقدام شود.
در ادامه جلسه گزارش عملکرد بخش های تحقیقاتی در شش ماهه نخست از سوی روسای بخش ها ارائه گردید.
دکترجوانروح رئیس بخش تحقیقات ژنتیک در گزارش خود به پروژه های تحقیقاتی خاتمه یافته، چاپ مقالات علمی، پژوهشی، مقالات ارائه شده در کنگره ها و همایش ها، فعالیت های ترویجی و ذخایر ژنتیکی دام و طیور اشاره کرد.
دکتر اسد زاده رئیس بخش مدیریت پرورش در گزارش عملکرد این بخش به پروژه های دردست اجرا، فروست گزارش نهایی، انتشارات علمی، پایان نامه ها،فعالیت های تحقیقی و ترویجی، ارایه دستنامه، برگزاری کلاس های آموزشی، تهیه برنامه آموزشی و انعقاد قرارداد سه جانبه موسسه، مرکز تحقیقات یزدو شرکت خصوصی در مورد شتر و عضویت در کمیته علمی و فنی و همکاری دربرگزاری رویداد ملی شتر اشاره کرد.
دیگر بخش های تحقیقاتی موسسه گزارش عملکرد خود را در جلسه آینده شورای پژوهشی ارائه خواهند داد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور