دومین رویداد ملی نوآوری، فناوری و کارآفرینی حوزه شتر روز چهارشنبه ۱۹ آبان ماه 1400 در سالن آمفی تئاتر شهرستان بافق، باحضور۲۵۰ تن از اساتید، محققان و بهره برداران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات استان یزد: دکتر جوادی معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با حضور در این همایش ملی، به ایراد سخنرانی پرداخت و با تاکید بر اینکه به دنبال راه اندازی زیست بوم های فنآوری و نوآوری می باشیم، اظهار امیدواری کرد، این رویداد ملی به بستر و محملی برای طرح ایده های نو تبدیل شود و ایده های مطرح شده نیز به محصول تبدیل شده و به بار بنشیند.
معاون پژوهش و فناوری سازمان همچنین در خصوص اهمیت تحقیقات در حوزه پرورش شتر و برنامه سازمان تحقیقات و موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، در راستای حمایت از فناوری با بازدهی مطلوب در این عرصه، سخنانی را بیان نمود.
در ادامه دکتر نیاسری استاد دانشگاه تهران از مشاورین بینالمللی تولید و فروش در در حوزه شترداری در امارات، در زمینه وضعیت شتر در دنیا و محصولات شتر از جمله نساجی، عبا بافی، محصولات گوشتی و فرآورده های لبنی، مطالبی را بیان نمود.
دومین سخنران علمی این رویداد دکتر کاکار بود که به صورت مجازی به ارائه سخنرانی پرداخت و در خصوص مقایسه تولیدات شتر و شرایط میزان آب مورد نیاز برای تولید شیر و مقایسه بهره وری آن نسبت به برخی از نژادهای گاو، مطالبی را ارائه کرد.
همچنین جهانگرد ایرانی آقای امیری رودان، پیرامون سفر خود با شتر به چند کشور دنیا، گزارشی را ارائه نمود.
در ادامه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در خصوص پتانسیل تولید در شتر و اهمیت آن به ایراد سخنرانی پرداخت و از دست اندرکاران برگزاری این رویداد قدردانی کرد.
این رویداد ملی با معرفی سه ایده برتر به کار خود پایان داد.
شایان ذکر است که در این رویداد ملی، ۲۷ ایده در مرحله اول به دبیرخانه ارسال شده بود که طی چند ماه اخیر در دو مرحله مورد داوری قرار گرفت که در مرحله نخست، ۱۵ ایده انتخاب گردید.
برای ایده پردازان دوره آموزشی توانمندسازی مدل کسب و کار و ثبت اختراع و مالکیت فکری، بحث نوشتن مدل بیزینس پلن آموزش داده شد و از ۱۵ ایده منتخب اولیه در جلسه بی تو بی(BUSINESS TO BUSINESS)دفاع گردید و در حضور داوران و متخصصین سرمایهگذاران شتاب دهنده ها و تیم اقتصادی و نهایتا با ارزیابی که از جنبه اثر بخشی، از جنبه چالشی بودن ایده، از جنبه حجم بازار، از جهت اینکه در چه مرحلهای هست ایده، و اینکه ایده چقدر صنعتی شده است، نهایتا سه ایده برتر انتخاب شد.
ایده نخست متعلق به آقای شاهرخ شاکرین و آقای افشاری از مرکز ذخیره ژنی توران تیهو شیراز به عنوان مرکز ردیابی محصول شیر شتر و ایجاد ارزش افزوده، ایده دوم مکمل های غذایی با استفاده از شیر شتر برای درمان بیماران دیابتی متعلق به دکتر طاهره محمد آبادی استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان و ایده سوم انجمن ترویج پشم شتر که متعلق به دکتر عباس رفعت و دکتر میثم مُعِزی از دانشگاه تبریز که توسط مسئولین سازمان ،موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و مسئولین استانی، هدایایی به صاحبان ایده های برتر تقدیم گردید.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور