به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور دکتر مهدی بهرامی یکدانگی عضو هیات علمی بخش تحقیقات تغذیه به همراه دکتر محمد خوروش، استاد بازنشسته دانشگاه صنعتی اصفهان در تاریخ 22 آذرماه سال جاری با وزیر جهاد کشاورزی دیدار کرد.
در این دیدار وضعیت دامداری های کوچک، متوسط و بزرگ از نظر قیمت تمام شده هر لیتر شیر در شرایط فعلی بررسی گردید.
با توجه به افزایش بی رویه قیمت نهاده های دامی و ثابت و دستوری بودن قیمت شیر بیشترین فشار تورم جامعه بر دوش تولید کننده و دامداران می باشد دراین راستا با توجه به برنامه دولت در خصوص تک نرخی کردن ارز (دلار)، و عرضه نهاده به قیمت آزاد در بازار، در مرحله نخست این اقدام سبب کاهش رانت و دلالی در بازار خواهد شد و از سوی دیگر به دلیل افزایش قیمت تمام شده شیر، سبب فشار بر مصرف کننده نهایی (عموم مردم) خواهد شد .
در این حال تک نرخی شدن ارز موجب افزایش قیمت شیر و سایر محصولات دامی مانند گوشت، و تخم مرغ خواهد شد، که دولت در حال برنامه ریزی جهت واریز یارانه مستقیم به مصرف کننده واقعی می باشد.
در همین راستا آزاد شدن قیمت ها موجب افزایش قیمت سایر نهاده های دامی خواهد شد (آثار تورمی بر روی سایر محصولات دارد) که موجب کاهش قدرت خرید دامدار گردیده و دامدار از نظر سرمایه در گردش دچار مشکل می شود، و احتمالا اقدام به فروش دام مولد می نماید، برای فائق آمدن بر این مشکل دامدار نیاز به حمایت دولت دارد که به شیوه های مختلف می تواند این حمایت انجام شود.
یکی از راهکارهای حمایتی، آزاد شدن صادرات شیرخشک به کشورهای مختلف می باشد، که با این اقدام کارخانجات لبنی تقاضای بیشتری برای دریافت شیر خواهند داشت و به عبارت دیگر بازپرداخت پول شیر به دامداران از 45تا 60 روز فعلی به فاصله کمتری (احتمالا کمتر از 30 روز) کاهش می یابد و از این راه به سرمایه در گردش دامداران کمک شایانی خواهد شد. در کنار این اقدام، تصمیم های حمایتی از قبیل وام های با کارمزد حداقلی نیز به این امر کمک خواهد نمود.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور