به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به نقل از روابط عمومی سازمان تحقیقات: جلسه شورای تحقیقات کشاورزی با حضور دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان، معاونین ایشان، روسای موسسه های تحقیقاتی وشماری از مسئولین، درتاریخ 6 اردیبهشت 1401در سالن اندیشه سازمان تحقیقات برگزار شد.
در این جلسه دکتر خیام نکویی رویکرد شورای تحقیقات را به عنوان یکی از مهم ترین جلسات تصمیم سازی تحقیقات کشاورزی “سازمان پاسخگو در قبال مشکلات الویت دار بخش کشاورزی” معرفی کرد و اولین مأموریت روسای مراکز استانی را هدایت ظرفیت ها برای حل مشکلات اولویت دار کشاورزی استان ها نام برد.
معاون وزیر و رئیس سازمان با اشاره به تدوین آئین نامه جدید ترفیع و ارتقاء، اجرای صحیح آن را زمینه ساز جهش بزرگ در بخش کشاورزی در سال 1401 اعلام داشت و از روسای مراکز و موسسه های تحقیقاتی خواست با در نظر گرفتن تمهیداتی از اجرای طرحهای پژوهشی بدون خروجی مفید جلوگیری شود.
دکتر خیام نکویی سازمان تات را مغز متفکر وزارت جهادکشاورزی خواند و خاطر نشان ساخت: سازمان ها اگر بخواهند در مسیر ادامه حیات خود موفق و اثربخش باشند لازم است، پویا، نوآور و خلاق باشند.
ایشان از آمادگی برای حضور محققین مراکز و موسسه های تابعه سازمان در کنار بهره برداران که می تواند موجب افزایش تولید و بهره وری با ارائه روش های نوین بدست آمده در واحد سطح گردد خبر داد و تاکید کرد: روسای مراکز و موسسه های تحقیقاتی می باید به شکل مستمر و در چهارچوب سیاست های سازمان برگزاری نشست مشورتی با نخبگان و صاحبان فکر و اندیشه را در دستور کار خود قرار دهند.
وی با تاکید بر شکسته شدن ساختارهای کلاسیک کشاورزی و همچنین شتاب در رسوخ دانش و فناوری به عرصه تولید گفت: باید رابطه بخش تحقیقات با کشاورزان نزدیکتر شود و از دانشمندان بخش کشاورزی برای تولید دانش و تغییر روش های سنتی کشاورزی در کشور استفاده گردد.
دکتر خیام نکویی بازدید خود از سازمان تحقیقات برزیل(امبرپا) که در فروردین سال جاری انجام شد را مورد اشاره قرار داد و با بیان مطالبی در خصوص مقایسه کشاورزی و نظام بودجه ریزی تحقیقاتی ایران و برزیل، خواستار هدفمندی سازی بودجه های در اختیار مراکز و موسسه های تحقیقاتی تابعه در مسائل اولویت دار بخش کشاورزی شد.
وی در ادامه گزارش سفر خود به برزیل ،از تمایل طرف برزیلی در خصوص تبادل فناوری نانو خبر داد و ابراز امیدواری کرد با توسعه همکاری های مشترک با این کشور و دیگر کشورهای جهان شاهد رونق بیشتر و دستیابی عالی تر به دانش فناوری نانو در سطح منطقه و بین المللی باشیم.
دکتر خیام نکویی توجه بیشتر روسای مراکز و موسسه های تحقیقاتی تابعه سازمان به ضرورت تدوین بسته های دانشبنیان اشاره کرد و از در دستور کار قرار گرفتن تغییر ساختار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بعد از 48سال خبر داد.
وی با تاکید بر مدنظر قراردادن اجرای سیاست های کلان سازمان در رأس برنامه های مراکز و موسسه های تحقیقاتی تابعه سازمان، خواستار مشارکت فعال در تدوین ساختار جدید سازمان تات شد و افزود: روسا وهمکاران مراکز و موسسه های تحقیقاتی تابعه سازمان می بایست نسبت به تغییر در مسیر معرفی بهتر دستاوردها و در راس امور قرار گرفتن سازمان تات، در جهت دستیابی به امنیت غذایی پایدار در کشور تلاش نمایند.
دکتر خیام نکویی در این جلسه با اذعان به نیاز به رفع موانع و اصلاح آیین نامه های کشوری که می تواند سد راه رفع بسیاری از مشکلات بخش کشاورزی در سطح منطقه و استان گردد. خواستار همکاری بیش از پیش مراکز و موسسه های تحقیقاتی و استفاده از امکانات و تجهیزات یکدیگر شد و بر برچیده شدن مرزهای بین آنها تاکید کرد.
دکتر جعفری معاون پژوهش و فناوری، ارزیابی نفوذ دانش در حوزه های تولیدی را مهم دانست و آن را امری فرآیند محور توصیف کرد که لازم است از مراحل ابتدایی یعنی جذب و به کارگیری محقق و عضو هیات علمی تا تدوین آییننامههای تشویقی و ترفیع مرتبه نفوذ دانش در اولویت سیاتگذاری و رویکردها باشد.
دکتر مخبر معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی، آئین نامه دانش بنیان را مورد اشاره قرار داد و با نقد و بررسی کارایی موسسه های تحقیقاتی تابعه سازمان، ضرورت نظام ارزشیابی و پایش کارآمدی اعضای هیات علمی را یادآرو شد.
وی تحولات کلان در رویکردهای تحقیقاتی و رهبری پروژه های پژوهشی دنیا را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: محققان و اعضای هیات علمی باید خود را خادمان بخش کشاورزی در مراکز و موسسه های تابعه سازمان بدانند و برای تحقق این وجه از ماموریت خود تلاش و تعهد داشته باشند.
در این جلسه از شورای تحقیقات با حضور روسای موسسه ها تحقیقاتی با مطرح شدن محورهای جلسه با وزیر جهادکشاورزی، راهکارهای عملیاتی برای اجرایی شدن انتظارات وزیر مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور