به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه کارگروه تهیه و تدوین محتوا برای ترویج، تولید و مصرف مرغ با وزن و سایز مناسب(سایزکوچک)، با حضور دکتر عباسی، معاون پژوهش فناوری و انتقال یافته ها، دکتر خمیس آبادی معاون برنامه ریزی و پشتیبانی و نمایندگانی از معاونت امور تولیدات دامی، معاونت سازمان تحقیقات، موسسه آموزش و ترویج و کشاورزی، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و صدا و سیما، در تاریخ 30 مهر ماه 1401 در سالن جلسات موسسه برگزار شد.
در این جلسه در خصوص تدابیر و اقدامات مرتبط با “جایگزینی و تثبیت سویه ملی مرغ آرین” به نکات کاربردی اشاره شد و بحث و گفتگوهایی انجام گرفت.
در این خصوص دکتر عباسی ضمن سخنانی خاطر نشان کرد: این کمیته با حضور کارشناسان معرفی شده از سوی وزارتخانه ها و سازمان های مختلف به بحث و بررسی موارد مطرح شده می پردازد، ماده خام این فرهنگ سازی از سوی کارشناسان و متخصصین موسسه تامین می شود و در نهادهای دیگر باید شکل گیری و تکمیل شده و در سراسر کشور پخش گردد.
وی افزود: این فرهنگ سازی در قالب تبلیغات در سیما، کلاس های آموزشی، ساخت تیزر و فیلم و دیگر برنامه های آموزشی این امکان را فراهم می سازد که مردم با نکات مفید استفاده از مرغ سایز آشنا شوند و این مرغ بتواند در سبد خانوارهای ایرانی جایگزین مرغ های سایز درشت شود.
ایشان یادآور شد: بر روی اقتصادی بودن این مرغ باید تاکید شود زیرا صنعت طیور در دست بخش خصوصی است و این امر تا زمانی که اقتصادی نباشد از سوی صنعت طیور پذیرفته نمی شود.
در این جلسه دکتر حسینی عضو هیات علمی بخش تحقیقات تغذیه موسسه در خصوص اثرات بهینه سازی سن پرورش جوجه های گوشتی بر سلامت غذایی و سود آوری توضیحات کاملی بیان کرد.
صنعت مرغ گوشتی ایران، نگاهی اجمالی بر سن، وزن کشتار، ضریب تبدیل غذایی و درصد تلفات در کشورهای مختلف دنیا، از نکاتی بود که استاد بخش تغذیه موسسه تحقیقات علوم دامی به آنها اشاره کرد.
ایشان در ادامه به مزایای بهینه سازی سن کشتار پرداخت و در خصوص مزایای اقتصادی برای تولید کننده، مزایای اقتصادی در سطح کلان ملی در راستای اقتصاد مقاومتی، افزایش کیفیت و سلامت محصول در راستای سلامت مصرف کنندگان ( تولید مرغ سالم) توضیحاتی ارائه داد.
دکتر حسینی افزايش تعداد دفعات جوجه ريزي در سال، كاهش ريسك ابتلا به بيماري ها، بهبود ضريب تبديل غذايي، افزايش تراكم پرورش در واحد سطح را از جمله مزایای اقتصادی برای تولید کننده ها برشمرد.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در مورد مزایای اقتصادی در سطح کلان ملی در راستای اقتصاد مقاومتی توضیحاتی بیان کرد و اثرات بهبود ضریب تبدیل غذایی در سطح تولید ملی، کاهش چربی محوطه شکمی، کاهش درصد تلفات، کاهش قیمت تمام شده، امکان استفاده از ظرفیت های تولیدی لاین آرین، کاهش هزینه های تولید و امکان صادرات را جمله مزایای اقتصادی مرغ سایز نام برد.
دکتر حسینی با تاکید بر تولید مرغ سالم یادآور شد: مصرف بی رویه آنتي بيوتيك ها جهت درمان بیماری های طیور و یا به عنوان محرک رشد به دليل ايجاد مقاومت در باكتری ها در ساليان اخير، مورد توجه فراوانی قرار گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: مقاوم شدن ميكروب ها در طیور برابر آنتي بيوتيك ها، استفاده از آنتي بيوتيك های مشترك در انسان و دام و طيور، باقي ماندن آنتي بيوتيك ها در گوشت مرغ، پیوسته مورد توجه مصرف کنندگان بوده که این موارد در تولید مرغ سایز به کمترین میزان قابل کاهش است.
گفتنی است: تهیه محتوا و هدف گذاری تهیه محتوا برای گروه های خاص، ترویج و فرهنگ سازی در جامعه، کمبود بودجه برای ساخت ابزارهای آموزشی، کمبود مرغ سایز برای عرضه در کشور، ایجاد وحدت رویه در سیاست گزاری، شناخت زنجیره تولید و مصرف، همکاری و هم فکری از سوی نهادهای مرتبط، تهیه لوگو برای کمیته و ارائه محتواهای تهیه شده به صدا و سیما، از جمله مواردی بود که شرکت کنندگان در این جلسه در خصوص آنها به گفتگو و تبادل اندیشه پرداختند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور