با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی و موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و پیگیری های انجام شده، استاندارد ملی پنیرکوزهای توسط سازمان ملی استاندارد به تصویب رسیده و منتشر شد.
دکتر امیررضا شویکلو رئیس بخش تحقیقات فرآوری تولیدات دامی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و از اعضای کمیسیون فنی تدوین استاندارد “پنیر کوزهای ، ویژگیها و روشهای آزمون” در این باره گفت: تفاهم نامه همکاری علمی و توسعه ای بین این موسسه و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان آذربایجان غربی در مهرماه 1398 با موضوع مشارکت در ساماندهی تولید بهداشتی فرآوردههای لبنی محلی در استان آذربایجان غربی به امضا رسید.
ایشان افزود: با تشکیل کمیسیون فنی تدوین استاندارد و برگزاری جلسات متعدد، پیش نویس استاندارد پنیر کوزهای در تاریخ 7 اسفندماه 1400 در اجلاس کمیته ملی استاندارد خوراک و فرآوردههای کشاورزی تصویب شد. اینک این استاندارد به استناد قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر شده است.
وی یادآور شد در تدوین این استاندارد از مستندات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی استفاده شده است.
گفتنی است : پنیـر کـوزهای کـه در زبـان آذری بـه کوپـه پنیـری شـناخته میشـود، پنیـر خردشــدهای اســت کــه در فصــل تابســتان همــراه نمــک به صــورت فشــرده در کوزههــای ســفالی زیــر خــاک قــرار میگیــرد. پــس از طــی شــدن فصلهــای پاییــز و زمســتان پنیــر، رسیده و آمــادهی مصــرف میشــود. ایــن فــراورده در اســتانهای آذربایجــان غربــی، کردســتان و قزویــن از شــیر گوســفند یــا گاو و یا ترکیبی از آنها تهیــه میشــود. این استاندارد برای استفاده علاقمندان در پورتال سازمانی سازمان ملی استاندارد قابل دریافت است.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور