رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور به همراه مدیر پژوهشی مؤسسه، در سفری به استان خوزستان از بخش علوم دامی این مرکز بازدید نمودند و در جریان فعالیتهای تحقیقاتی، آموزشی و ترویجی همکاران بخش تحقیقات علوم دامی مرکز خوزستان قرار گرفتند.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان: دراین بازدید، جلسه معرفی بخش، دستاوردها و عملکرد تحقیقی، ترویجی و آموزشی محققان طی دو سال گذشته با حضوردکتر اندرزیان رئیس مرکز تحقیقات خوزستان ، دکتر جعفرنژادی معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافتهها و محققان بخش تحقیقات علوم دامی برگزار شد.
دراین جلسه رئیس مرکز تحقیقات خوزستان ،در خصوص مشکلات اجرای طرحهای تحقیقاتی همکاران در عرصه با توجه به افزایش قیمت نهادههای دامی در سال اخیر، کمبود اعتبارات طرحها و تأکید بر ارتباط بیشتر معاونت بهبود تولیدات دامی استان با بخش علوم دامی مرکز، به رغم عملکرد خوب بخش، توضیحاتی ارائه نمود.
سپس خانم دکتر طاهری دزفولی مسئول بخش علوم دامی ، گزارشی کامل از دستاوردهای بخش درسال های اخیر و فعالیت های تحقیقاتی، ترویجی و آموزشی بخش علوم دامی ارائه نمود و درادامه محققان نیزمشکلات خود را بیان کردند.
گفتنی است :انعقاد قرارداد با کشت و صنعت نیشکر دهخدا درخصوص تهیه سیلاژ از بقایای پس از برداشت نیشکر و همچنین تصویب یک پروژه پژوهشی با کارخانه خوراک دام زرین دشت عقیلی در شهرستان شوشتراز فعالیت های مهم بخش تحقیقات علوم دامی این مرکز درطول سال جاری می باشد.
در پایان این جلسه دکتر مهاجر بر اهمیت میزان پسماند کشاورزی در استان خوزستان تأکید نمود و تولید یک خوراک کامل بر اساس نیازهای گاومیش را ضروری دانست و افزود: در پروژه های تحقیقاتی در نهایت به تولید یک محصول اندیشیده شود، کارگروه دام و دامپروی با موضوع تغذیه جدی گرفته شود و همکاران مشارکت بیشتری داشته باشند.
ایشان یادآورشد: درمورد چگونگی اجرای پروژه های تحقیقاتی تغذیه بر روی دام مؤسسه همکاری های مورد نیاز را انجام خواهد داد.
وی درادامه بر ارتباط بیشتر مرکز با دانشگاه و شرکتهای دانش بنیان تاکید کرد تا در اجرای پروژه های تحقیقاتی که اجرای آن برای بخش مقدور نیست،از این شرکت ها کمک گرفته شود.
تهیه وتولید یک کنسانتره متناسب با ارزش غذایی آرد گندم با قیمت پایینتر برای گاومیش داران برای جلوگیری از مصرف آرد نانوایی در واحدهای پرورش گاومیش و همکاری باعشایر برای فعالیت بیشتر بر الگوی سامانههای بهره ور برای گاومیش از پیشنهادهای ایشان دراین جلسه بود.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، درخصوص یافتن پتانسیل تولید گاومیش در دستور کار فعالیتهای تحقیقاتی تاکید نمود وافزود: برای اجرای پروژههای تحقیقاتی تغذیه که می بایست بر روی دام انجام گیرد، با توجه به بیان مشکلات این مسیر، می توان طرح را به شکل مشترک با مرکز صفی آباد تصویب و اجرا نمود.
در ادامه این سفر دکتر مهاجر ومهندس نیرومند معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان و همکاران بخش تحقیقات علوم دامی مرکز، از یک واحد پرورش تؤام گاومیش با ماهی در شهرستان کارون و دو واحد پرورش سنتی گاومیش در شهرستان حمیدیه بازدید نمودند.
یکی از فعالیت های معاونت بهبود تولیدات دامی استان نصب سیسم مه پاش برای واحدهای پرورش گاومیش در حوضه کرخه (با توجه به خشک شدن رودخانه کرخه و تالاب هورالعظیم) در تابستان سال جاری بود، که پایش و بررسی تأثیرات این پروژه توسط محققان بخش تحقیقات علوم دامی مرکز انجام شد،که بازدید کنندگان از چگونگی نصب این سیستم، کارکرد آنها و نتایج به دست آمده اگاه شدند.
دراین راستا کوشش براین بود در خصوص پرروش گاومیش در استان و عملکرد تولیدی و تولیدمثلی آن اطلاعاتی از سوی معاون بهبود تولیدات دامی استان و همچنین دامداران ارائه گردد.
در پایان بازدیدها، دکتر مهاجر در جلسه هماهنگی که با حضور رئیس مرکز، معاون پژوهش و فناوری، رئیس و همکاران بخش تحقیقات علوم دامی مرکز، رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز صفی آباد و معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان، در سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان برگزار شد، شرکت نموده که پس از معرفی بخش دام و طیور استان توسط معاون بهبود تولیدات دامی استان، پیرامون سیاستهای مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور سخنانی بیان شد و به جمع بندی نتایج سفر پرداخته شد.
انجام فعالیت های تحقیقاتی درزمینه زنبور عسل از سوی بخش تحقیقات علوم دامی مرکزبا توجه گسترش پرورش زنبور در استان خوزستان از دیگر توصیه های رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی دراین سفر بود.
روابط عمومی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور