پنجمین همایش بینالمللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند با شعار «میکروبیوم تا پروبیوتیک» توسط انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند با همکاری ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و شماری از نهادها و سازمان های علمی و با مشارکت فعال پژوهشگران موسسسه در تاريخ 3 تا 5 اسفندماه 1401 در انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور برگزار شد.
امروزه پروبیوتیکها نه تنها در تغذیه انواع دام، طیور و آبزیان، بلکه به عنوان افزودنی و غنیساز در موادغذایی عملآوری و فرآوری شده برای تقویت، افزایش ماندگاری مواد مغذی در بدن ازجمله چربی، ازت،کلسیم و فسفر وتحریک اشتها، سنتز پروتینها و ارتقای سلامت مصرفکنندگان نیز مورد استفاده قرار میگیرند. بنابراین توسعه این صنعت در دنیا مورد توجه قرار گرفته است.
این کنگره با هدف ارتقای صنعت پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند در ایران با حضور گروهی از متخصصان، اساتید و فعالان این حوزه برگزار شد. پژوهشگران موسسسه تحقیقات علوم دامی کشور در این همایش حضور علمی فعالی داشتند.
دکتر زهرا عبادی، دکتر ناصر تاج آبادی، دکترسید عبداله حسینی و دکتر اميرحسین عليزاده قمصری از موسسه ضمن عضويت و حضور در پنل های تخصصی همايش، به ايراد سخنرانی در حوزه های مرتبط با گرايش خود پرداختند.
عنوان سخنرانی ها عبارت بود از: “تولید پنیر لاکتیکی پروبیوتیکی فراسودمند رژیمی: خانم دکتر عبادی ،”کاربرد روش مدیریت تصمیم گیری چند شاخص به منظور ارزیابی اثرات پروبیوتیک ها در تغذیه جوجه های گوشتی: دکتر حسینی، اثرات سین بیوتیک بومی ایرانی محلول در آب بر صفات تولیدی جوجه های گوشتی: دکتر عليزاده و همچنین عنوان سخنرانی دکتر تاج آبادی “کاربرد پروبیوتیک ها در تغذیه زنبورعسل” بود.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور