به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه سخنرانی و پرسش و پاسخ درخصوص “چغندر علوفه ای” با حضور کارشناس فنی شرکت KWS آلمان، با همکاری بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و گروه صنعتی گناباد درت اریخ 15 اسفند ماه 1401 در سالن اجتماعات آزمایشگاه موسسه برگزار شد.
این جلسه با حضور دکتر عباسی، معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها، دکتر آقاشاهی رئیس بخش تحقیقات تغذیه، آقای کوروش رمضانی رئیس هیئت مدیره “گروه صنعتی گناباد” و شماری از مسئولان، محققان، بهره برداران و دامداران برگزار گردید.
در این برنامه دکتر عباسی ضمن سخنان کوتاهی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی در کشور و چرخه تغذیه دام و تغذیه انسان از گوشت و دیگر محصولات دام یادآور شد، درخصوص تغذیه دام، طرح کلان علوفه در موسسه در حال اجرا می باشد که نشان از اهمیت موضوع برای مجموعه ما دارد.
ایشان بهره وری و افزایش منابع موجود، افزایش کیفیت منابع برای تغذیه دام و معرفی منابع جدید برای خوراک دام و اهمیت کارهای ترویجی برای گسترش پژوهش های جدید را از نکات مهم در این حوزه برشمرد.
سخنران این جلسه مهندس لارسن از کشور دانمارک و دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه کپنهاک بود. ایشان در زمینه زراعت و کشاورزی کار کرده و در کمپانی KWS آلمان نیز فعالیت داشت.
ایشان به کلیاتی درخصوص چغندر علوفه ای و تفاوت هایی که در این زمینه در کشورهای ایران و دانمارک وجود دارد، اشاره کرد و افزود: در اروپا سالهاست در مورد چغندر علوفه ای فعالیت هایی انجام می گیرد و از کشاورز خریداری شده و به دامدار داده میشود، ولی درا ین زمینه در ایران کار زیادی انجام نگرفته است.
وی خاطر نشان کرد: در کشور دانمارک تعداد زیادی مزارع آزمایشی داریم که تحقیقات زیادی در این زمینه انجام می شود و 15 درصد هزینه ها در زمینه R&D یا تحقیق و توسعه در این زمینه انجام می شود.
لارسن با تاکید بر اهمیت کیفیت بذر یادآور شد، ما فقط در فکر فروش محصول نیستیم بلکه ایجاد ارتباط با کشاورز و دامدار در این چرخه برایمان مهم است.
ایشان افزود: در کشور دانمارک 23 تن ماده خشک در هکتار از چغندر علوفه ای گرفته میشود و این عدد در آمریکای شمالی 30 تن در هکتار است.
وی با اشاره به هزینه بالای خوراک دام در ایران و خاورمیانه، این میزان را 70 درصد هزینه دامداری عنوان کرد.
استفاده از علف کش ها در اروپا حدود 3 تا 4 بار در سال، عدم استفاده از بذرهای تراریخته در این قاره، استفاده از دستگاه های مخصوص برای برداشت چغندر علوفه ای، زمان کاشت و داشت و برداشت این محصول از دیگر نکاتی بود که این کارشناس دانمارکی به آنها اشاره کرد.
در این جلسه حاضران پرسش هایی درخصوص چغندر علوفه ای مطرح کردند که مهندس لارسن و دیگر متخصصان حاضر در جلسه به آنها پاسخ دادند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور