به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به نقل از روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، بررسی مرحله دوم جوجه ریزی مرغ لاین آرین در پژوهشکده پرندگان جونقان دانشگاه شهرکرد توسط موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و شرکت پشتیبانی امور دام کشور، درتاریخ 13 تیر ماه 1402با حضور دکتر یاسر پیرعلی رییس دانشگاه شهرکرد، دکتر مختار مهاجر رییس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دکتر حبیب امینی مدیر کل شرکت پشتیبانی امور دام کشور، دکتر محمد ابراهیم حسن نژاد معاون و عضو هیات مدیره شرکت پشتیبانی امور دام کشور و شماری از مدیران استان در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.
دراین جلسه دکتر یاسر پیرعلی اظهار داشت:فراهم کردن شرایط مورد نیاز برای انجام پروژه احیاء و ارتقای مرغ لاین نژاد آرین، کار بزرگی بود که دانشگاه شهرکرد با همه توان خود برای تحقق آن تلاش کرده است و شرایط استاندارد دوره پرورش در پژوهشکده علوم پرندگان تاکنون بر قرار است.
رییس دانشگاه شهرکرد در ادامه افزود: طرح تحقیقاتی مرغ لاین در دانشگاه شهرکرد با درنظر گرفتن مسائلی مانند امنیت غذایی، اشتغال و توسعه علمی جامعه انجام گرفته و برای حل مسائل جامعه از تمام ظرفیت های علمی موجود، به ویژه پژوهشکده پرندگان و اعضای هیات علمی استفاده خواهد شد.
دکتر مختار مهاجر ضمن قدردانی از دانشگاه شهرکرد و اعضای پژوهشی طرح مرغ لاین، رضایت مندی خود را از اجرای مراحل علمی این طرح اعلام و ابراز امیدواری کرد: با ادامه این طرح بتوانیم اطلاعات و نتایج حاصل را به صورت کاربردی در صنعت طیور مورد استفاده قرار دهیم.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، گفت: شرایط اقلیمی استان چهارمحال و بختیاری، وجود اعضای هیات علمی مجرب و همکاری بین دانشکده های دانشگاه شهرکرد، شرایطی را به وجود آورده تا در کنار مسائل آموزشی، مسئله کمک به لاین هم انجام و از این نظر بتوان مسئله لاین را بهبود ژنتیک داد.
شایان ذکر است مسئولین حاضر در این نشست، چگونگی همکاری سازمان مربوطه را با دانشگاه شهرکرد، در راستای تسریع روند طرح تحقیقاتی مرغ لاین ارائه دادند.
بازدید از پژوهشکده علوم پرندگان جونقان و اطلاع از آخرین وضعیت جوجه های لاین در حال پرورش در این مرکز، حضور در دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد و بررسی روند تحقیقات در حال انجام بر روی تلفات مرغ لاین و ارزیابی داده های بدست آمده، از اقدامات انجام شده توسط موسسه تحقیقات علوم دامی و شرکت پشتیبانی امور دام کشور در این سفر بود.
در این طرح که با همکاری دانشگاه شهرکرد و پشتیبانی امور دام کشور، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی انجام می شود، از پژوهشکده علوم پرندگان جونقان دانشگاه شهرکرد برای ارتقای نژاد آرین (مرغ لاین) استفاده می شود.
مرغ لاین به جمعیتی از مرغها اطلاق میشود که ۱۰۰ درصد خالص بوده و توانایی انتقال تمامی صفات و خصوصیات ژنتیکی خود به نسلهای بعدی را دارد.
ایران از اوایل دهه ۶۰ پس از کشورهایی نظیر آمریکا، انگلیس، برزیل، هلند، هند، آلمان و فرانسه، توانست به تولید مرغ لاین تحت عنوان «آرین» دست یابد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور