به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: سخنرانی های علمی با نام های”مدیریت شیوع ورم پستان در گوسفند و بز” و “نقش و اهمیت فاکتور ساکارز در تشخیص عسل تقلبی” با حضور دکتر اسدزاده مدیر امور پژوهشی، دکتر لطف اللهیان مدیر آزمایشگاههای موسسه، دکتر شاکری رئیس بخش مدیریت پرورش، مهندس علیوردی رئیس ایستگاهها و شماری از همکاران در تاریخ 8 مرداد 1402 در سالن جلسات موسسه برگزار شد.
سخنران نخست این جلسه دکتر هدا جواهری بار فروش عضو هیات علمی بخش تحقیقات مدیریت پرورش بود که در این خصوص مطالبی ارائه داد.
مراحل رشد، مراحل توسعه ساختاری،دوره شیردهی، عوامل ایجاد کننده ورم پستان، عوامل مستعد کننده و عفونی، بهداشت جایگاه، بهداشت شیر دوشی از جمله مطالبی بود که به آنها پرداخته شد.
ایشان درادامه درخصوص عوامل مستعد کننده این بیماری و پاسخ به درمان ،راهکارهای مدیریتی جهت کاهش خطر ابتلا به ورم پستان ، مدیریت تغذیه ایی، مدیریت جایگاه، رعایت بهداشت ، واکسیناسیون، روش های تشخیص و استفاده از آنتی بیوتیک ها ، مطالبی بیان کرد و به پرسش های مطرح شده پاسخ گفت.
در ادامه جلسه دکتر مرجان برازجانی محقق موسسه تحقیقات علوم دامی کشوردر خصوص “نقش و اهمیت فاکتور ساکارز درتشخیص عسل تقلبی” به بیان مطالبی پرداخت و افزود:با توجه به اینکه نسبت عرضه و تقاضای عسل دردنیا هم خوانی ندارد دراین خصوص تقلب های زیادی انجام می شود،مانند مخلوط کردن عسل با مواد قندی.
ایشان یادآورشد: مطابق استاندارد فاکتورهای مختلفی سنجیده می شود مانند اندازه گیری ساکارز
وی عواملی مانند منطقه جغرافیایی را موجب نوسان این فاکتور دانست و افزود:عسل کنار دارای ساکارز بالا و عسل گشنیز ساکارز پایینی دارد . همچنین آنزیم دیاستاز می تواند مبنایی برای سنجش عسل طبیعی باشد،
وی برداشت عسل نارس و تغذیه مصنوعی زنبور را موجب ایجاد سموم در عسل نام برد.
دکتر برازجانی یادآور شد: عسل نارس رطوبت بالایی دارد و فاقد ارزش تغذیه ایی می باشد و ساکارز بالایی دارد.
ایشان خارج از حد استاندارد بودن ساکارز را از عوامل تشخیص عسل تقلبی دانست و افزود :با سنجش فاکتورهای دیگر و انجام کروماتوگرافی نیز می توان به این موضوع پی برد.
در پایان به پرسش های مطرح شده دراین خصوص پاسخ داده شد.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور