استاد بخش تحقیقات تغذیه دام و طیورموسسه تحقیقات علوم دامی درگفتگویی با برنامه روزنه گروه دانش و اقتصاداز شبکه رادیویی گفتگو در خصوص امنیت غذایی در طیور،نکات مهمی را مطرح کرد.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور:دکتر عبداله حسینی درخصوص امنیت غذایی درصنعت طیورگفت: در امنیت غذایی نکاتی مانند فراهمی و دسترسی همه اقشار جامعه به غذا اهمیت دارد در صنعت بزرگ طیوردرکشور،تولید سالانه حدود3 میلیون تن گوشت مرغ و 1 میلیون تن تخم مرغ را داریم ، به لحاظ سرانه مصرف بین 26 تا 32 کیلو گرم مصرف گوشت مرغ و بین 9 تا 11 کیلو مصرف تخم مرغ داریم .
با توجه به اینکه مرغ و تخم مرغ در تامین اسیدها ی آمینه و مواد معدنی مورد نیاز انسان مهم هستند و به عنوان ارزان ترین منابع پرو تئینی دردسترس برای افراد جامعه می باشند، جایگاه مهمی دارند.
تامین امنیت غذایی و تولید پایدار می تواند به سلامت اقشار جامعه کمک کند، دراین راستا تهدیدهایی وجود دارد که کنترل آنها ضروری است ، با توجه به شرایط اقلیمی امکان تولید مواد خوراکی این صنعت مانند کنجاله سویا و سایر نهاده ها را نداریم و وارداتی هستند، توجه ویژه به این صنایع و تولید دانش بنیان می تواند به ما کمک کند.
امنیت غذایی و تامین آن از ارکان مهم توسعه پایدار است که طبق برنامه های چند ساله باید به آن برسیم در راستای توسعه پایدار چون نهاده ها وارداتی هستند، بالا بردن بهره وری چاره کار است.
توجه به کشت فرا سرزمینی ،استفاده از امکاناتی که در کشورهای همسایه وجود دارد ،استفاده از سیستم تهاتر برای پایداری این سیستم کمک کننده است.
دراین راستا در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی توجه ویژه ایی به آموزش جهت ارتقای بهره وری داشتیم.
توجه ویژه به جایگزینی نهاده هایی که امکان استفاده آن درصنعت وجود داشته باشد ،توجه به ضایعاتی که دربخش های مختلف صنایع ما تولید می شود کمک کننده است ،برای مثال صنعت دام وطیور ضایعاتی تولید می کند مانند پودر پر و خود پر که استفاده از این ها دربرگشت به صنعت می تواند خود اتکایی را بالا ببرد.
دراین راستا نقش دانشگاهها و سازمان تحقیقات پر رنگ است سازمان تات به عنوان سازمانی که کل کشاورزی ایران را دربر می گیرد، دراین خصوص برنامه ها و طرح های گوناگون دارد.
یکی از طرح های کلان درموسسه تحقیقات علوم دامی کشورطرح “بهبود کمی وکیفی تولید مرغ و تخم مرغ ” می باشد که بنده مجری آن هستم و دراین سالها تلاشمان این بوده تا حد امکان بهره وری را به سطح استانداردهای جهانی برسانیم.
تولید غذای سالم از نکات مهمی است که که باید به آن اشاره کرد ،یک بخش از کاری که ما دراین طرح داریم، مواد اولیه و محصولی که تولید می شودکه سلامت مصرف کننده راتامین کند.
روند توسعه هر کشوری بر انسان سالم استوار است که ضرورت آن منابع خوراکی سالم است که محور توسعه قرار می گیرد که داشتن یک نسل سالم برای آینده و بهبود امنیت و سلامت جامعه انکار ناپذیر است.
روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور