عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، در برنامه تلویزیونی از ملزومات مدیریت زایش در گله های گوسفند و بز سخن گفت.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، نادر پاپی عضو هیات علمی موسسه، در برنامه تلویزیونی رویش، در ارتباط با اقدامات قبل از آبستنی گفت: همزمان سازی فحلی با روش طبیعی (جدا کردن قوچ از گله) در اواخر بهار و دو ماه اول تابستان و قوچ اندازی در نیمۀ دوم شهریور به بعد به صورت ناگهانی، از مهمترین مواردی است که دامداران باید آن را مدنظر داشته باشند.
وی، با اشاره به استفاده از تغذیه تکمیلی در ماه آخر آبستنی (آبستن سنگین) به دلیل افزایش احتیاجات غذایی میش، دلایل آن را افزایش سرعت رشد بره، کاهش حجم شکمبه، رشد پستان و شیرسازی، تشکیل و تولید آغوز، جداسازسی دام هایی که زایمان آنها نزدیک است و علائم زایمان دارند و انتقال به زایشگاه و تزریق واکسن آنتروتوکسمی به میش های آبستن در ماه آخر آبستنی برای انتقال ایمنی به بره ها دانست و تاکید کرد: بعد از زایش برای رفع گرسنگی و خستگی باید آب تازه و خنک و علوفه مرغوب مثل یونجه و کنسانتره در اختیار میش ها قرار گیرد.
این عضو هیات علمی موسسه، با اشاره به اهمیت لیسیدن بره ها توسط مادر و کنترل وضعیت پستان مادر، عدم مصرف آغوز توسط بره ها را از مهمترین دلایل مرگ و میر بعد از تولد معرفی کرد و ادامه داد: پایین آمدن دما به دلیل کم بودن چربی بدن و فعال نبودن سیستم حرارتی بدن از عواقب حذف آغوز در بره هاست.
پاپی، عنوان کرد: در عوض، دفع موکونیوم، ایجاد گرما در بدن و جلوگیری از سرماخوردگی، انتقال ایمنی از طریق ایمنوگلوبولین (گلوبولین و آلبومین) و پادتن ها و نقش آنتی بادی، از فواید مصرف آغوز در بره ها به شمار می رود که دامداران باید به آن توجه کنند.
وی، در ادامه در ارتباط با پنیرک زدن شیردان بره و بزغاله، جیره آغازین و نحوه شیرگیری بره ها توضیحاتی را ارائه داد.