رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، به همراه رئیس روابط عمومی و امور بین الملل موسسه، از ایستگاه تحقیقاتی بز مرخُز بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، حسن خمیس آبادی در خلال سفر به استان کردستان، از ایستگاه تحقیقاتی بز مرخُز بازدید و راهکارها و پیشنهادات خود را برای بهبود روند پرورش این نژاد، مطرح کرد.
خمیس آبادی، با اشاره به اینکه بز نژاد مرخز، یکی از ارزشمندترین نژادهای بومی کشور محسوب می شود، گفت: به دلیل روند کاهشی جمعیت این نژاد در سال های اخیر، وجود ایستگاه تحقیقاتی ویژه برای آن، بسیار ضروری است.
وی، افزود: البته پراکنش این نژاد به بخش هایی از استان آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه مربوط می شود و جزو نژادهای چند منظوره هستند که هم می توان از الیاف و هم گوشت آنها استفاده کرد.
خمیس آبادی، معتقد است: الیافی که از موهر این نژاد به دست می آید، بسیار لطیف و براق بوده و ویژگی های منحصر به فردی دارد. به همین دلیل الیاف تولید شده توسط این نژاد در صنایع نساجی، کاربردهای فراوانی دارد.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، ضمن تاکید بر توسعه حمایت های دولت از پرورش این نژاد، گفت: الیاف تولید شده توسط بز مرخز، می تواند جایگزین مناسبی برای الیاف مصنوعی باشد. البته باید برای موفقیت در این مسیر، فرهنگسازی لازم انجام شود تا مشکلی از بابت فروش الیاف وجود نداشته باشد.
وی در پایان، توصیه ها و پیشنهادات کاربردی در راستای بهبود روند فعالیت های تحقیقاتی در ارتباط با بز مرخز عنوان و به پرسش های حاضرین پاسخ گفت. در این جلسه، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان نیز حضور داشت.
لازم به ذکر است که ایستگاه تحقیقاتی بز مرخز در پنج کیلومتری جنوب شهر سقز استان کردستان و در منطقه سرد و کوهستانی و نیمه خشک مستقر بوده که شبیه شرایط زیستگاه این نسل از بزهای کوهی است.