دو عضو هیات علمی موسسه در افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی حضور یافتند.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر» در مجلس شورای اسلامی با حضور اعضای کمیته علمی همایش برگزار شد. این همایش جامع که توسط اندیشکده اقتصاد مقاومتی برگزار میشود و هر سال به یکی از مسائل اصلی کشور میپردازد، شامل افتتاحیه، نشستهای تخصصی و اختتامیه، در بازه زمانی آبان تا پایان بهمنماه برنامه ریزی شده و همزمان، طرحهای سیاستی از سوی فعالان این حوزه نیز ارائه و بررسی میشود. هدف همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بهبود کیفیت تصمیم گیری در کشور است.
حامد نجفی عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس و دبیر علمی همایش، ضمن تشکر از برگزاری همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع امنیت غذایی گفت: در این همایش قرار بر این است که طرحهای سیاستی را با هدف بهبود امنیت غذایی کشور از علاقمندان و کارشناسان دریافت کنیم.
در ادامه این رویداد، مجتبی پالوج قائم مقام موسسه پژوهشهای وزارت جهاد کشاورزی، گفت: من معتقدم اقتصاد مقاومتی بسیار حائز اهمیت است و میتواند به عنوان یک مکتب اقتصادی دنبال و پیاده سازی شود، اما به نظر من تا به حال به درستی به آن توجه نشده است.
سپس پیمان فلسفی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، ضمن تشکر از برگزارکنندگان همایش سالانه اقتصاد مقاومتی و توجه به موضوع امنیت غذایی گفت: تصور میکنم برگزاری سالانه همایش اقتصاد مقاومتی اقدام موفقی بوده است و توانسته است در بهبود تصمیم سازی اثرگذار باشد.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هر فرد شاغل در بخش خدمات و صنعت چندین برابر افراد شاغل در بخش کشاورزی درآمد کسب میکنند که نتیجه آن عدم توسعه متوازن بخش کشاورزی در مقایسه با صنعت و خدمات شده است. در دستورکار قرار گرفتن سیاست تامین غذای ارزان برای افراد مقیم شهرها، موجب اتخاذ سیاستهایی چون سرکوب قیمتی و در نهایت ضربه خوردن به تولیدکنندگان محصولات کشاورزی شده است. ما به افزایش قیمتها قائل نیستیم ولی حمایتهای دولت باید به نحوی باشد که با وجود کاهش قیمت، کشاورز ضرر نکند و در این زمینه اعمال سیاستهای یارانهای و حمایتی بسیار حائز اهمیت است.
در ادامه، حامد رفیعی عضو هیات علمی دانشگاه تهران، ضمن بیان اینکه اعضای علمی این همایش حدود چند ماه است برای تدارک بهتر آن تلاش میکنند، گفت: از همه فعالین حوزه امنیت غذایی و کشاورزی درخواست میکنم در این همایش مشارکت کنند.
سپس ارژنگ جوادی قائم مقام ستاد غذا و کشاورزی معاونت علمی ریاست جمهوری، در حوزه کشاورزی بیش از ۵۰۰ شرکت در کشور مشغول فعالیت هستند که ظرفیت بسیار بالایی دارند و حتی برخی از آنها به گردش مالی بیش از هزار میلیارد تومان میرسد. اما از این شرکتها متناسب با ظرفیتهای آنها استفاده نمیشود. تمرکز اصلی این شرکتها امروز در بخشهایی چون تولید بذر، نهاده، ذخیره سازی و موارد مشابه است و در حوزههایی چون فناوری و تجارت تقریبا فعال نیستند؛ در حالیکه به دلیل تحریمها باید به سمتی حرکت کنیم که این شرکتها در حوزههای فناوری و تجارت فعال شوند.
گفتنی است در این رویداد شعله قربانی و سید عبدالله حسینی از موسسه تحقیقات علوم دامی کشور حضور داشتند.